1. Anasayfa
  2. Genel

2021 Yılında Okurlarımız Hangi İçerikleri En Çok Okudu?

2021'i uğurlarken bu yıl en çok okunan içeriklerimize göz atmaya ne dersiniz? O halde sizi içeriye alalım...

2021 Yılında Okurlarımız Hangi İçerikleri En Çok Okudu?
0

Evet, kocaman 1 yıl daha, bu Cuma itibariyle geride kalıyor. Acısıyla, tatlısıyla, salgınıyla, kapanmasıyla, teknolojisiyle, bilimiyle, üzüntüsüyle sevinciyle tam 365 günü, bir kez daha arkamızda bırakıyor ve yeni yılda, yeni hedeflere, yeni başarılara ve yeni duygulara yelken açıyoruz. Arkamızda bıraktığımız bu yılın bize neler getirdiğini unutmadan, her şeye rağmen gülümseyerek ve umutla, 2022’ye giriyoruz.

Voice Tekno bazında, bu yıl gerçekten güzel kazanımlar elde ettik diyerek başlayayım sözlerime. Bir kez daha, insanlara fayda sağlamanın her şeyden daha değerli ve önemli olduğunu görmeme nasip olan bu yıl, istatistiklerimizde neredeyse %70 oranında bir ilerleme kaydettik. 25000’i aşkın tekil ziyaretçi sayısı ile Voice Tekno, 2021 yılında hem bir önceki yılı, hem de daha önceki tüm dönemleri geride bıraktı.

Bunda elbette, ürettiğimiz içeriklerin kalitesi ve okurlarımızın bu kaliteyi, içeriklerimizi okuyarak ve paylaşarak tescillemesi büyük önem taşıyor. Sizler olmasa bunu kesinlikle başaramazdık. O halde gelin, 2022 yılında en çok okunan içeriklerimize bir göz atalım.

Bu İçerikte Ne Var?

Google Play’de Nasıl Para İadesi Alınır?

İçerğie gitmek için tıklayın.

Yanlışlıkla satın almalar hepimizin başına bela açabiliyor, ancak bankamıza başvurmadan yanlışlıkla satın aldığımız veya alıp memnun kalmadığımız dijital ürünlerin iadesi söz konusu olabiliyor. Bu yılın başlarında, Google Support da dahil birkaç farklı kaynaktan ve kendi elde ettiğim deneyimlerden yola çıkarak, Google Play üzerinde nasıl para iadesi talep edebileceğinizi detaylıca anlatmıştım. Bu tarz rehberleri artırmaya yönelik çalışmalarımız da devam ediyor. Ayrıca yazı, halen daha istatistiklerimizin yükselmesine katkı sağlıyor ve popüler yazılar listemizden aşağıya inmiyor.

ESIM Nedir, Hangi Telefonlar Destekler?

İçeriğe gitmek için tıklayın.

2020 yılının son çeyreğinde, önce Vodafone tarafından ve ardından bu yılın başında Turkcell ve Türk Telekom tarafından ülkemizde kullanıma sunulan eSIM’in ne olduğunu, ne işe yaradığını ülkemizde merak eden kişi çok fazlaydı. Bu yazıya yer veren başka platformlar, güncel bilgilerden biraz yoksundu veya bazılarının daha açık bir anlatım sunması gerektiğine inanıyordum, işte bu yüzden, bu konuyu kendi araştırmalarım ve elde ettiğim veriler ışığında ele almaya karar verdim. Tam 3 günümü alan bu yazıyı 24 Ekim’de yayınladım ve aldığım geri bildirimler efsane derecede olumluydu. 2020’nin en çok okunan Voice Tekno içeriği olan bu yazım, bu yılın ortalarına kadar popülerliğini korudu ve hatta “eSIM destekli telefonlar” aramasında ilk sıralara kadar çıkmayı başardı. Daha sonra gözden düşen içerik, şu aralar yine bir canlanma eğiliminde. Bakalım neler olacak.

Windows 11 Sık Sorulan Soru ve Cevapları

İçeriğe gitmek için tıklayın.

Microsoft’un 24 Haziran tarihinde gerçekleştirdiği büyük bir etkinlikte tanıtımı yapılan Windows 11 işletim sistemi, daha duyurulduğu günün akşamı birçok soru ile gündeme gelmişti. Ben de bu soruların birçoğunun cevapsız kaldığını gördüm ve aynı akşam, bu içerik üzerinde çalışmaya başladım. 3 saati aşan çalışmamın ardından, yukarıdaki içerik ortaya çıktı. Hem önceden aldığım bilgileri, hem Microsoft’tan aldığım cevapları hem de diğer platformlarda yer alan haberleri inceleyerek, Türkiye’deki belki de en detaylı Windows 11 içeriklerinden birini hazırladım. Öyle ki, Chip Online Türkiye bile, tüm soruları cevapladık demesine rağmen bizim yer verdiğimiz birçok soruya, içeriğinde yer vermemişti. İnsanlar da bu içeriği oldukça sevdi elbette.

Çok Şükür, iPhone 13’te Çentik Küçülüyor!

Habere gitmek için tıklayın.

iPhone 13’teki çentiğin küçülmesinin bu kadar ilgi göreceğini gerçekten tahmin etmezdim. Demekki çoğu kullanıcının bu çentiğe karşı bir öfkesi var ve en ufak bir gelişme onları heyecanlandırıyor. Bu paylaştığımız haber de doğru çıktı ve iPhone 13 modellerinde yer alan çentik, önceki nesillere göre yaklaşık %20 küçüldü. %20 ne demeyin, gerçekten aradaki fark hissediliyor.

Samsung’un Asistanı Bixby, Büyük Bir Güncelleme Aldı!

Habere gitmek için .

Bu içeriğin neden bu kadar ilgi gördüğünden emin değilim, ancak aklımda bazı soru işaretleri var ve bu yüzden, attığım başlık konusunda bende biraz tereddüt oluştu. Şöyle ki o dönemlerde Samsung Türkiye tarafının Bixby için testlere başladığını duyduk ve bu haber, okurlarca Bixby Türkçe oldu olarak algılanmış olabilir. Fakat yazı içeriği esasen, ara birimde yapılan değişiklikleri konu alıyordu. Böyle bir yanlış anlaşılmaya sebep verdiysek özür diliyoruz.

iz Bırakacaktı Ama Olmadı, 1GHz İşlemcisiyle Bir İlk Olan Toshiba TG01 Neler Sunuyordu?

İçeriğe gitmek için tıklayın.

Evet, gerçekten diğerlerini göz önüne aldığımızda çok güncel bir içeriğin bu listede yer alması oldukça sevindirici. Toshiba’nın yıllar önce tanıttığı ve Qualcomm S1 1GHz işlemcisinden güç alan TG01’in hikayesini anlattığımız bu yazı da, hem organik trafik hem de reklam trafiğinde çok iyi sonuçlar göstererek bizi etkilemeyi başardı. Gerçi bu yazıyın okuyan bazı okurlarımız reklamlara ilişkin eleştirilerini de dile getirdiler, o konu üzerinde de düşünüyoruz. 2 saate yakın derlemeye uğraştığım bu yazının asıl mimarları olan GSM Arena editörlerine bir kez daha teşekkürü bir borç olarak görüyorum.

Merkez Bankasının FAST Sistemi ile İlgili Bilinmesi Gerekenler, Gerçekten Mükemmel mi?

İçeriğe gitmek için tıklayın.

Yine geçtiğimiz yılın sonlarında yayınladığım bu yazının konusu, Merkez Bankası’nın o dönem açıkladığı FAST ve Kolay Adres sistemi üzerineydi. Merak edilen birçok soruyu yanıtladığım ve sisteme ilişkin kendi görüşlerimi de aktardığım bu yazımı okuyan değerli okurlarımıza teşekkür ediyorum. Umarım yazı, size az da olsa fayda sağlar.

Exynos 2100, Snapdragon 888’i Alt Edemedi!

Habere gitmek için tıklayın.

Samsung, 2020 yılında tanıttığı Galaxy S20 serisinde, işlemcilerdeki performans farkı sebebiyle çok büyük bir tepki almıştı. Şirket gelen bu tepkiler üzerine Galaxy S21 serisinde kullandığı Exynos 2100 işlemcisine fazlaca zaman harcadı ve onu, Qualcomm rakibi Snapdragon 888’e yaklaştırmaya çalıştı. Evet, bunda %100 başarılı olamadı ancak, aradaki performans farkı bu yıl, çok da önemli değildi. Önemli olan, Voice Tekno okurlarının bu yazıya gösterdiği ilgiydi. Bu haberi de paylaşan sanırım ilk Türk teknoloji haber siteleri arasındayız.

Evet, Voice Tekno 2021 en çok okunanları bu şekilde. Ancak hepsi bu kadar değil elbette, Voice Tekno web sitesinde, bu yıl ben ve onura ait toplam 600’e yakın içerik yayınlandı ve bunların kimisi, bu listedekiler kadar olmasa da belli bir popüleriteye ulaşmayı başardı. Özellikle Türkiye’de ilk haberini yaptığımız onlarca konu oldu.

Umarız, 2022’de hem ziyaretçi sayımız, hem de özgün içerik ve haberlerimizin sayısı daha da artar ve Voice Tekno, Türkiye’de adı geçen teknoloji platformları arasına en kısa zamanda girer. Biz o güne kadar ve o günden sonra da, odak noktamızı hiç değiştirmeden öncelik insanlara sağlanan fayda ilkesine dayalı olarak içeriklerimizi yayınlamaya ve tarafsızlığımızı korumaya devam edeceğiz. En temelde, ana amacımızdan asla sapmayacak ve birkaç tık uğruna haddimizi aşan konulara girmeyecek, her şey üzerinden prim yapmayacak ve özellikle kargaşa çıkarmaya çalışan kişilerin yorumlarını yayınlamayacağız. Bu tip durumlara karşı da tavrımız hep net olacak.

Elbette, 2022’de burada adı geçen yazarlardan biri siz de olabilirsiniz, tek yapmanız gereken sitemize üye olup, yazı yazmaya başlamak. O halde tekrar görüşmek üzere.

Reaksiyon Göster
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
  • 0
    _a_rd_m
    Şaşırdım
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım

Uzun yıllardır teknoloji ile iç içeyim. İlk bilgisayar kullanmaya başladığım 2012 yılından beri, teknoloji benim en büyük tutkum oldu. İlerleyen yıllarda çeşitli konularda kompozisyonlar yazdım ve bazı yarışmalarda derece de elde ettim. Teknoloji araştırmalarımı YouTube, diğer teknoloji platformları ve forumlarda yaptım ve bugün bunlara ek yabancı kaynaklar ve makale tarzı içerikleri de inceliyorum. 2017 yılında yazım alanında edindiğim tecrübeleri insanlara aktarmak amacıyla Voice Tekno web sitesini kurdum ve o günden bu güne yazdığım haber ve özgün içeriklerle okuyucularımı memnun etme çalışmalarım devam ediyor. En büyük hayalim, bu platformu tanınan, bilinen bir yer ve teknoloji deyince insanların aklına gelen ilk platformlardan biri haline getirmek. Gelecekte bu konuda daha çok çalışma yapmayı ve iş birliklerimizi geliştirmeyi hedefliyoruz.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir