1. Anasayfa
  2. Donanım

2022 Yılında Satışa Çıkacak Apple Ürünleri 3nm Yonga Setleriyle Gelmeyecek!

TSMC'ye yakın kaynaklardan gelen bilgiler, dev işlemci üreticisinin 3nm yonga setleri üretimi için çeşitli sorunlarla karşılaştığını ortaya koyuyor. Bu yüzden Apple, yeni iPhone 14 ailesinde 3nm yonga setlerini kullanamayacak...

2022 Yılında Satışa Çıkacak Apple Ürünleri 3nm Yonga Setleriyle Gelmeyecek!
0

Teknoloji üreticisi Apple, genellikle güç verimliliği en yüksek teknolojilerle işlemcilerini TSMC’ye ürettiriyor. Şirket zamanında 10nm, 7nm ve 5nm yonga setlerini kullanan ilk ARM işlemci geliştiricilerinden olmuştu. Takvimler 2022 yılını gösterdiğinde ise Apple’dan, TSMC’nin 3nm üretim yapabilir hale gelebilecek olması sebebiyle, artık bu işlemcilere geçiş yapmasını bekliyorduk, ancak görünüşe göre, ters giden bir şeyler var.

Son gelen bilgilere göre Apple A ve M serisi işlemcilerin üreticisi olan TSMC, çeşitli sorunlarla karşı karşıya ve bu yüzden önümüzdeki yıl, iPhone 14 serisi de dahil hiçbir ürün, 3nm üretim teknolojisiyle geliştirilen yonga setlerini maalesef kullanamayacak.

Birçok analistin paylaştığı raporlar, Apple’ın 2022 yılında 3nm çipleri kullanmaya başlayacağı yönündeydi. Ancak son gelen yeni bir rapor, işlerin rengini oldukça değiştirdi. Şöyle ki TSMC, 3nm üretim hattını ciddi şekilde etkileyen bir üretim sorunuyla karşı karşıya.

Gelecek yılki Apple cihazları 3nm çip almayacak, iPhone 14 dahil

Konu hakkında detaylı bilgi sahibi olan mühendisler, 3nm yeni nesil yonga setleri üretim ağının iPhone 14 serisine kadar hazır olmayacağını söylüyor. TSMC’nin ne tür bir üretim sorunuyla karşılaştığı ise, bu gelen raporda net olarak açıklanmıyor.

Tüm aksiliklere rağmen dev yarı iletken üreticisi TSMC’nin, diğer tüm rakiplerinden önce 3nm teknolojisinde işlemci üretmeye uygun olacağı bildiriliyor. Tabii Samsung, 2017 yılında yaptığı gibi bir atılımla karşımıza çıkarsa işler ciddi şekilde değişebilir, bekleyip göreceğiz.

Apple’ın iPhone 14 serisinin kalbinde kullanacağı 2022 yeni nesil Bionic çipi, eğer 3nm üretim teknolojisiyle üretilmezse verimlilik alanında yeni bir şey getirmeyecek ancak, Apple potensiyel olarak işlemcilere, daha az para harcayacak. Biliyorsunuz, yeni teknoloji aslında cüzdanın biraz daha delinmesi demek.

Yarı iletken sektörü kızışmaya, üreticilerin talepleri artmaya devam ediyor, ancak TSMC’nin gelecek tüm siparişleri yetiştirip yetiştiremeyeceği, şu anki durumda bile merak konusu. Peki siz, bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? İşlemcinin nanometre değeri, sizin için bir anlam ifade ediyor mu?

https://www.gsmarena.com/next_years_apple_devices_wont_be_getting_3nm_chips_iphone_14_included-news-51676.php

Reaksiyon Göster
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
  • 0
    _a_rd_m
    Şaşırdım
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım

Uzun yıllardır teknoloji ile iç içeyim. İlk bilgisayar kullanmaya başladığım 2012 yılından beri, teknoloji benim en büyük tutkum oldu. İlerleyen yıllarda çeşitli konularda kompozisyonlar yazdım ve bazı yarışmalarda derece de elde ettim. Teknoloji araştırmalarımı YouTube, diğer teknoloji platformları ve forumlarda yaptım ve bugün bunlara ek yabancı kaynaklar ve makale tarzı içerikleri de inceliyorum. 2017 yılında yazım alanında edindiğim tecrübeleri insanlara aktarmak amacıyla Voice Tekno web sitesini kurdum ve o günden bu güne yazdığım haber ve özgün içeriklerle okuyucularımı memnun etme çalışmalarım devam ediyor. En büyük hayalim, bu platformu tanınan, bilinen bir yer ve teknoloji deyince insanların aklına gelen ilk platformlardan biri haline getirmek. Gelecekte bu konuda daha çok çalışma yapmayı ve iş birliklerimizi geliştirmeyi hedefliyoruz.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir