1. Anasayfa
  2. Finans

Sahte Bir Cripto Cüzdan Uygulaması, 1 Milyon Dolar’dan Fazla Bitcoin Vurgunu Yaptı!

Sahte Bir Cripto Cüzdan Uygulaması, 1 Milyon Dolar’dan Fazla Bitcoin Vurgunu Yaptı!
0

Sahte bir cripto cüzdan uygulaması büyük bir vurgun yaptı. Bir yatırımcı, dolandırıcılara büyük miktarda Bitcoin kaptırdı.

Ülkelerde güvenlik sebebiyle bir süredir tartışma odağının hedefinde olan cripto paralar, çok çeşitli dolandırıcılık vakalarıyla da gündeme gelebiliyor. Kullanıcıları kandıran kimi uygulamalar, onların Cripto paralarını ele geçirip kayıplara karışabiliyor. İşte 1 milyon Dolarlık BTC vurgunu yapan haberimizin konusu uygulama da bunlardan biri.

Sahte bir Cripto cüzdan uygulaması 1 milyon Dolardan fazla Bitcoin vurgunu yaptı

ANDROID KATEGORİSİNDEN ÖNERİLEN YAZI: Galaxy A42 5G ve Galaxy M31 İçin One UI 3.1 Güncellemesi İndirmeye Sunuldu!

Phillipe Christodoulou isimli bir kişi, sahip olduğu sırada değeri 600000 Dolar olan Bitcoin’ini saklayacak güvenli bir Cripto cüzdan uygulaması arıyordu. Bahtsız kullanıcı, Apple’ın uygulama mağazası App Store’dan Trezor Wallet isimli bir uygulama buldu ve iPhone’una yükledi.

Bitcoin.com’un söylediğine göre Christodoulou, sanal cüzdanında ne kadar bakiye olduğunu görmek için bu uygulamayı açtığında büyük bir şok yaşadı. Evet, şu anki değeri 1 milyon Dolar’ın üzerinde olan, 17,1BTC, olması gereken yerde değildi, yok olmuştu.

Trezor isimli şirket, aslında resmi bir cripto cüzdan sağlayıcı ancak şirkete ait sahte uygulama hem Android, hem de İOS’ta türemiş durumda. Trezor, müşterilerinin cüzdanlarının durumunu görmesi için bir mobil uygulama sunmuyor, dolandırıcılar da bu boşluktan faydalanmış gibi görünüyor. Neticede bir uygulamayı indirmek için, şirketin adını bir kez duymak yeterli oluyor artık.

Şirketin, bu konudan haberi vardı ve Aralık ayında, Google’a bu sahte uygulamanın kaldırılması için başvuruda bulunmuştu. Google, bildirimi takip eden günlerde Trezor uygulamasını Play Store’dan kaldırmıştı.

O dönemde Trezor, fiziksel cripto para cüzdanı kullanan Android kullanıcılarına şöyle bir duyuru yapmıştı: “Bu uygulama sahtedir ve SatoshiLabs ve Trezor ile hiçbir ilişkisi yoktur. Bunu zaten Google ekibine bildirdik. cihazınızı kullanın ve Trezor sizden isteyene kadar şifrenizi içeren kelimeleri asla bir mobil uygulama ile paylaşmayın.”

Cripto cüzdanın güvenlik katmanı olan kaynak kelimeler, bir diğer deyişle şifre, Bitcoin’in kime ait olduğunu gösterir. Bu şifre, kelime gruplarından veya bir cümleden oluşuyor ve şifreyi bilen herkes, fiziksel cripto cüzdanın içerisindeki tüm paraya erişebiliyor. Bu nedenden ötürü Trezor, kendi bilgilerinin dışında olan hiçbir siteye, kullanıcıların kişisel bilgilerini ve cüzdan şifresini girmemesini istiyor ve bu bilgileri, nakit paralarını nasıl koruyorlar ve saklıyorlarsa aynı şekilde saklamaları gerektiğini ifade ediyor.

Google, bu sahte Trezor Cüzdan uygulamasını geçen ay Google Play Store'dan kaldırdı - Sahte iOS uygulaması, bir kurbanın hayatını kurtararak Bitcoin cinsinden bir milyon dolar çalıyor

*Sahte Bir Cripto Cüzdan Uygulaması, 1 Milyon Dolar’dan Fazla Bitcoin Vurgunu Yaptı!

*Görsel: Sahte Trezor uygulaması

Gerçekte hiç var olmayan Trezor cüzdan uygulamasının Android ve İOS sürümünü yazan geliştiriciler, Christodoulou’dan tam 1 milyon Dolar değerinde BTC çalarken mağdur, en çok Apple’dan şikayetçi. Bir zamanlar sadık bir Apple müşterisi olan Christodoulou, şimdi Apple’ın “onlara olan güvenime ihanet ettiğini söylüyor. Ona göre Apple, bu konudan kolayca sıyırılmayı hak etmiyor.

Apple sözcüsü Fred Sainz, “Yapılan araştırmalar, App Store’un dünyadaki en güvenli uygulama mağazası olduğunu gösterdi” diyor. Ancak, Coalition for App Fairness’ın yönetici müdürü Meghan DiMuzio’nun Apple sözcüsünün sözleriyle ilgili görüşleri pek olumlu değil.

Sainz’in ifadesiyle çelişen bir açıklamada bulunan DiMuzio, “Apple, rekabete aykırı App Store uygulamalarına karşı bir kalkan olarak sık sık kullanıcı gizliliği ve güvenliği hakkındaki mitleri öne sürüyor. Gerçek şu ki, Apple’ın güvenlik standartları mağazadaki uygulamalar arasında tutarsız ve dengesiz bir biçimde uygulanıyor ve yalnızca işlerine geldiği şekilde davranıyorlar. Bu durum da Apple’a fayda sağlıyor.” dedi ve duruma tepki gösterdi.

Christodoulou’na ait çalınan 17,1 Bitcoin, onun hayatta elde ettiği ve belki de geleceği için kullanacağı bir birikimdi, ancak bu olaydan sonra, giden parasını geri alabileceğinin hiçbir garantisi yok.

Gördüğünüz gibi, ne olursa olsun cebinizde taşıdığınız sanal para bile, bir anda uçup gidebiliyor. Bu yüzden Bitcoin ve diğer sanal paraların, ülkelerce belirlenecek yasal zeminlere oturtulması ve resmi yasalara tabii olması gerekiyor. Konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

https://www.phonearena.com/news/fake-app-steals-one-million-worth-of-bitcoin_id131162

Reaksiyon Göster
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
  • 0
    _a_rd_m
    Şaşırdım
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım

Uzun yıllardır teknoloji ile iç içeyim. İlk bilgisayar kullanmaya başladığım 2012 yılından beri, teknoloji benim en büyük tutkum oldu. İlerleyen yıllarda çeşitli konularda kompozisyonlar yazdım ve bazı yarışmalarda derece de elde ettim. Teknoloji araştırmalarımı YouTube, diğer teknoloji platformları ve forumlarda yaptım ve bugün bunlara ek yabancı kaynaklar ve makale tarzı içerikleri de inceliyorum. 2017 yılında yazım alanında edindiğim tecrübeleri insanlara aktarmak amacıyla Voice Tekno web sitesini kurdum ve o günden bu güne yazdığım haber ve özgün içeriklerle okuyucularımı memnun etme çalışmalarım devam ediyor. En büyük hayalim, bu platformu tanınan, bilinen bir yer ve teknoloji deyince insanların aklına gelen ilk platformlardan biri haline getirmek. Gelecekte bu konuda daha çok çalışma yapmayı ve iş birliklerimizi geliştirmeyi hedefliyoruz.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir