1. Anasayfa
  2. Android

Red Magic 5S, Kontrolcü Olarak Çalışırken Oyunu Kablosuz Olarak Yansıtabilecek!

Red Magic 5S, Kontrolcü Olarak Çalışırken Oyunu Kablosuz Olarak Yansıtabilecek!
0

Lubia’nın beklenen oyun telefonunun yeni özellikleri ortaya çıkmaya devam ediyor. Her sızıntıda şirketin bu telefon için özel bir çaba sarf ettiğini bir kez daha anlıyoruz.

Red Magic 5S, yarın duyurulacak ve telefon, bir oyun telefonu olmanın yanında konsolumsu özelliklere de sahip olacak.

Red Magic 5S, kendi ekranında düşük gecikmeli bir kablosuz kontrolcüyü kullanıma hazır tutarken, siz oynadığınız oyunu yine kablosuz olarak TV’nize yansıtabileceksiniz. Bu sayede telefonunuz bir oyun kontrolcüsüne, televizyonunuzda oyun konsoluna dönüşecek. Lubia ekibi, farklı oyunlar için 6 tip yazılımsal kontrolcü konfigürasyonu hazırladı, bunun yanında kendi kontrolcü düzeninizi oluşturmanız için kapsamlı özelleştirme seçenekleri de sunulacak.

Bu yansıtma özelliği için bir teaser yayımlandı ve bu teaser’de telefonun 4K 144Hz’ye kadar ekranlara destek vereceği belirtiliyor. Bunların ikisi aynı anda olacak mı bunu bilmiyoruz fakat öyle olursa, maksimum görüntü performansı için HDMI 2.1 destekli yeni bir TV’ye sahip olmanız gerekecek.

Red Magic 5S, denetleyici olarak çalışırken kablosuz olarak TV'lere oyun yayınlayabilecek

Açık konuşmak gerekirse bu kablosuz bağlantı olayı, gecikme süresi sebebiyle çok mantıklı olmayabilir. Ama şirket bunu düşünmüştür diye tahmin ediyorum, dediğim gibi yarın her şeyi öğreneceğiz.

Magic 5S’nin ekranı 240Hz dokunmatik örnekleme hızıyla geliyor, böylece dokunmalarınıza hızlı bir şekilde tepki verebilecek. Ayrıca yine 320Hz dokunmatik örnekleme oranına yükseltmeyi destekleyen özel bir donanım sayesinde telefonunuzu kontrolcü olarak kullanırken gecikme süresi telefon tarafında minimum seviyede olacaktır.

Gelelim işin donanımsal kısmına. SD865+ işlemcide yer alan Adreno 650 GPU, standart SD865’ten %10 daha hızlı olsa da oyunları 144FPS oynatmak için yeterli olmadığı kesin. Buradan anladığımız kadarıyla Lubia, işlemci/GPU’yu bir hız aşırtma işleminden geçirecek. Ayrıca telefonda dahili olarak 15000RPM hızda dönen bir fan var yani bir sıvı soğutma sistemi içeriyor, bunun da etkisiyle Lubia bu işi başarmış olabilir.

Benim merak ettiğim konu, şirketin hız aşırtmada ne kadar başarılı olduğu aslında.

Red Magic 5S karşılaştırma puanları: AnTuTuRed Magic 5S karşılaştırma puanları: Master Lu

Başkan Ni Fei, telefonun 650.000+ AnTuTu skoru ve AI benchmark Master Lu’da 610.000+ puan almasıyla övünüyor. Bakalım cihaz övüldüğü kadar başarılı mı?

Red Magic markalı bir oyun yönlendiricisi

Bununla birlikte Lubia yarın bu telefonun yanında Red Magic serisi için oyun hızlandırma modlarını ve Wi-Fi 6 destekli yönlendiricisini de tanıtacak. Ancak bu yönlendiricinin 5S için kablosuz oyun projeksiyon moduna nasıl bağlandığı açık değil. Yönlendirici, daha iyi kapsama alanı için geniş ağ alanını destekleyecek ve yüksek performanslı bir CPU ile bizlerin karşısına çıkacak.

Benim yazarken zorlandığım bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

https://www.gsmarena.com/the_red_magic_5s_will_be_able_to_wirelessly_cast_games_to_tvs_while_working_as_a_controller-news-44464.php

Reaksiyon Göster
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
  • 0
    _a_rd_m
    Şaşırdım
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım

Uzun yıllardır teknoloji ile iç içeyim. İlk bilgisayar kullanmaya başladığım 2012 yılından beri, teknoloji benim en büyük tutkum oldu. İlerleyen yıllarda çeşitli konularda kompozisyonlar yazdım ve bazı yarışmalarda derece de elde ettim. Teknoloji araştırmalarımı YouTube, diğer teknoloji platformları ve forumlarda yaptım ve bugün bunlara ek yabancı kaynaklar ve makale tarzı içerikleri de inceliyorum. 2017 yılında yazım alanında edindiğim tecrübeleri insanlara aktarmak amacıyla Voice Tekno web sitesini kurdum ve o günden bu güne yazdığım haber ve özgün içeriklerle okuyucularımı memnun etme çalışmalarım devam ediyor. En büyük hayalim, bu platformu tanınan, bilinen bir yer ve teknoloji deyince insanların aklına gelen ilk platformlardan biri haline getirmek. Gelecekte bu konuda daha çok çalışma yapmayı ve iş birliklerimizi geliştirmeyi hedefliyoruz.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir