1. Anasayfa
  2. Donanım

Samsung, LG’den Ekran Satın Alabilir!

Samsung, LG’den Ekran Satın Alabilir!
0

Samsung bu aralar ekran konusunda bayağı ikilemde. Şirket akıllı telefonları ve TV’leri için yakın zaman öncesine kadar hep kendi bağlı kuruluşu Samsung Display’den ekran satın alıyordu. Fakat Samsung Display, pazardaki hakimiyetini fiyat fırsatçılığına çevirmeye başlayınca, Samsung Mobile ve Samsung TV bölümleri, alternatif arayışına girmeye başladı. Samsung Birleşik Devletleri, bir birlerinden memnun değil anlayacağınız.
Birden fazla Kore’li haber kaynağı, Samsung’un akıllı TV’leri için yakın dostu LG’nin kapısını çaldığını söylüyor. Bu kaynakların söylediğine göre Samsung, milyonlarca ekran siparişi için LG ile anlaşmaya çok yakın.
Bildiğiniz gibi Samsung, quantum nokta filtresi ve LCD arkadan aydınlatma teknolojisi ile QLED TV’lerini piyasaya sürüyor, LG de benzer şekilde LCD paneller üretiyor. Samsung ile yapılacak yeni anlaşma, LG’nin artık LCD TV paneli üretmekten iyice uzaklaşacağını gösteriyor.
OLED ekranlar konusunda görüşmek için bir araya gelen Samsung ve LG yetkililerinin konuştukları ile ilgili, LG içinden gelen bilgiler var.
Sızdırılan bu bilgiler, konuya aşina olan LG çalışanlarından geliyor. Yetkililerden birinin ifadesi şöyle: “Henüz bir tedarik sözleşmesi imzalamadık, ancak ayrıntıları tamamlamak için yalnızca çalışma düzeyinde bir danışma sürecinden geçmemiz gerekiyor”
Başka bir yetkili ise bu toplantının bir ilk olmadığını, 2 şirketin bir kaç defa daha bir araya geldiğini ve bugüne kadar bir tedarik anlaşması yapılmadığını iddia etti.
Raporlara göre LG Display, 2021 yılının ikinci yarısında Samsung’a 1 milyon adet OLED ekran siparişini ulaştırmış olacak. 2022 yılında ise Samsung’un teslim adlığı panel sayısı 4 milyon adete çıkacak.
Evet, Samsung’un en büyük rakibinden panel satın alması kulağınıza tuhaf gelebilir, fakat bu son zamanlarda yaşananlar sebebiyle çok olağan dışı da değil.
Samsung, son zamanlarda QLED TV’lerinde LCD ekranları kullanmaktan vazgeçip bunun yerine LG’den OLED panel almayı uygun bulmuş.
Bu arada TheElec , Samsung’un LCD paneller kullanmayan Quantum Dot OLED TV için bir prototip üzerinde çalıştığını bildirdi. Bu prototiplerin, parlaklıkları çok düşük olduğu için Ocak ayında Samsung Electronics tarafından reddedildiği söyleniyor.
Samsung’un LG ve diğer ekran üreticilerinden akıllı telefon ve TV panelleri tedarik etmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

https://www.gsmarena.com/samsung_reportedly_in_talks_with_lg_negotiating_huge_order_of_oled_tv_panels-news-48595.php

Reaksiyon Göster
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
  • 0
    _a_rd_m
    Şaşırdım
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım

Uzun yıllardır teknoloji ile iç içeyim. İlk bilgisayar kullanmaya başladığım 2012 yılından beri, teknoloji benim en büyük tutkum oldu. İlerleyen yıllarda çeşitli konularda kompozisyonlar yazdım ve bazı yarışmalarda derece de elde ettim. Teknoloji araştırmalarımı YouTube, diğer teknoloji platformları ve forumlarda yaptım ve bugün bunlara ek yabancı kaynaklar ve makale tarzı içerikleri de inceliyorum. 2017 yılında yazım alanında edindiğim tecrübeleri insanlara aktarmak amacıyla Voice Tekno web sitesini kurdum ve o günden bu güne yazdığım haber ve özgün içeriklerle okuyucularımı memnun etme çalışmalarım devam ediyor. En büyük hayalim, bu platformu tanınan, bilinen bir yer ve teknoloji deyince insanların aklına gelen ilk platformlardan biri haline getirmek. Gelecekte bu konuda daha çok çalışma yapmayı ve iş birliklerimizi geliştirmeyi hedefliyoruz.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir