1. Anasayfa
  2. Genel

2017 Yılında çıkmış en iyi 10 oyun:


0

Merhabalar sevgili Techno Voice takipçileri. Bu yazımızda sizlere 2017 yılında çıkmış en iyi 10 oyunu sıralayacağız.
Baştan belirtmekte fayda var, bu tamamen kişisel bir listedir, yani bize çok güzel gelen oyunlar başkalarına veya sizlere çok güzel vakitler yaşatmaya bilir.
Dilerseniz yavaş yavaş listemize doğru geçelim.
10: Mass Effect: Andromeda

Listemizin 10. sırasında Biyoware’in köklü serilerinden birisi haline gelen Mass Effect’in yeni oyunu olan Mass Effect: Andromeda bulunuyor. Pek çok oyuncuya göre Biyoware sözünü tutup, bizlerin karşısına Mass Effect’in şanına yakışır bir oyun ile çıkmamış olsa da, bir kesim oyuncuya göre de bekleneni vermiş gibi duruyor.
Oyunda bulunan komik yüz hatları, ve benzeri hataları eksiden saymazsak sonuna kadar keyifli saatler geçirebileceğinizden eminiz.
Mass Effect: Andromeda, 21 Martta PC, PS4 ve Xbox One için çıkışını gerçekleştirdi.
9: Cuphead

2017 Yılının zor oyunlarından birisi olmayı başaran Cuphead, zor oyunları sevmeyen oyuncular için “ben” pek güzel bir oyun olmadı. Geçemediğiniz yeri tekrar tekrar denemeniz, tekrar geçememeniz, ve tekrar geçememeniz ile birlikte yeni hakaretler, yeni küfürler üretmenize sebebiyet veren Cuphead, bizleri 19300ların çizgi film atmosferine götürüyor, ve zorlu bir maceraya atılmanızı sağlıyor. Eğer 90’lı yılların Run N Gun oyunlarını çok özlüyorsanız, zor oyunları seviyorsanız, veyahut ta şu oyun neymiş? bir bakayım bakalım diyorsanız ne duruyorsunuz? bu oyun tam size göre.
Cuphead, 29 eylülde Xbox One ve PC için çıkış yaptı.
8: Resident evil 7

Her ne kadar 5 ve 6’dan sonra seri 7. oyun ile birlikte toparlanmış olsa da ben bu oyunu oynarken RE2 ve RE3’teki tadı alamadım, bu yüzden 8. sırada Resident Evil 7.
Oyunun şüphesiz ki en büyük değişim yaşadığı bölgesi kamera açısı oldu, zira oyun TPS kamera açısından FPS kamera açısına geçiş yaptı.
Peki oyuncular beklediğini alabildi mi? kimisi evet, kimisi hayır, kimisi de orta olarak oyunu değerlendirdi.
Oyunumuzun hikayesine bakacak olursak, ana karakterimiz ethan, 3 yıldır kayıp olan bu yüzden de öldüğü düşünülen karısı Miya’dan bir mail alır. Miya bu mail’de her şeyin yolunda gittiğini, yakında döneceğini, ve onu çok özlediğini söyler. Fakat 2. bir mail daha gelir, ve bu sefer ki mail de ise Miya Ethan’a az önceki mail’in yalan olduğunu, eğer bu maili dinlediyse peşinden gelmemesini söyler. İşte macerada buradan sonra başlar.
Oyunun kötü yanlarına gelecek olursak, oyunun yarısından sonra tam bir aksiyon oyununa dönmesi diyebiliriz. Onun dışında güzel bir hikayesi harika bir oynanışı var. Dediğim gibi, benim gibi RE3 tadını arıyorsanız bu oyunu oynamayın.
Oyun 24 ocakta PS4 Xbox One ve PC için çıkış yaptı.
7: NieR: Automata
https://www.youtube.com/watch?v=p2uX-DIrPdc
oyunun 7. sırada olmasının nedeni, açık dünya konseptinin bu oyuna yakışmamış olması, yoksa bu oyunda bana göre başka bir eksi yok.
Oyunu daha tam olarak bitirmediğim için fazla bir şey söyleyemeyeceğim, sadece insanların yok olduğu androidlerin dünyaya hüküm sürdüğü bir oyun olduğunu, ayrıca JRPG tarzında olduğunu bilseniz yeter.

Oyun 17 martta PS4, 29 Martta ise PC için çıkış yaptı.6: Call of Duty: WW2

Oyun hakkında bir video koymaya ihtiyaç duymadım, çünkü her kesin bu markayı duymuş olabileceğini düşünüyorum.
Battlefield’ın 2016 yılında 1. dünya savaşına yelken açmasıyla beraber Call of Duty’nin 2017 yılında ne yapacağı konuşulmaya başlanmıştı. Activision ise her kesin beklediğini sonunda verecek bir açıklama yaparak 2. dünya savaşına 2017 yılında geri döneceğini açıkladı.
Evet döndü de. Fakat hikayesi ile çokça eleştirildi, oyun motorunu ise değiştirmemek ile ısrar ediyorlar, ayrıca Call of Duty: Black Ops 3’ün bile multiplayer’ı Call of Duty: WW2’den çok oynanıyor 2015 yılında çıkmış olmasına rağmen.
Call of Duty: WW2 4 kasımda PS4, Xbox One, ve PC için çıkış yaptı.5: South Park: The Fractured But Whole


Bana göre eğlence konusunda ilk oyunu geçen 2. oyun, komiklik konusunda aynısını başaramadı, fakat yine de başına oturduğunuzda saatlerce kalkmayacağınız bir oyun.
17 Martta PS4, Xbox One ve PC için çıktı.
Uyarı:Son 4 oyunu oynamadığım için isimlerini yazıp videolarını ekleyeceğim.

4: Horizon: Zero Dawn

3: The Evil Within 2
https://www.youtube.com/watch?v=vwVPlGVt5AE
2: Super Mario Odissey
Videolar telifli olduğundan link ekleyemiyorum.
1: Wolfenstein 2: The New Colossus
Bu oyundanda video eklemeyeceğim, çünkü oyunda o kadar güzel şeyler oluyor ki, konu o kadar güzel bir şekilde işlenmiş ki video eklersem etkisi bozulur.
Bu arada 1. sıradaki oyunu daha yeni oynamaya başladım, fakat oynamaya oturduğumda başından kalkamama sorunum var:D
Umarım listemizi beğenmişsinizdir, hepinize iyi oyunlar.

Reaksiyon Göster
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
  • 0
    _a_rd_m
    Şaşırdım
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım

Boş zamanlarında müzikle uğraşan, neredeyse 5 yaşından beri oyun oynayan, bilim kurgu seven bir garip adam. Sitenin oyun editörü. A.K.A. İncelemeci ve Erişilebilirlikçi çocuk.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir