1. Anasayfa
  2. Web hizmetleri

WeAccess.ai ile Dijital Erişilebilirlik Çok Kolay!

Web sitenizde engelli bireyler için erişilebilir bir deneyim sunmanın modern bir yolunu hiç aradınız mı? Yazımızda sizi, WeAccess.ai ile tanıştırıyoruz.

WeAccess.ai ile Dijital Erişilebilirlik Çok Kolay!
0

WeAccess.ai ile dijital erişilebilirlik çok kolay. Günümüzde engelli bireyler için yardımcı teknolojilerin gelişmesi, dijital dünyaya her geçen gün daha da fazla engelli bireyin katılmasını sağlıyor. Görme engelliler ekran okuyucu yazılımlar kullanarak, az gören bireyler ise büyütme ve yüksek karşıtlık yazılım/araçlarını kullanarak bilgisayarlarından, akıllı telefonlarından ve diğer elektronik cihazlarından dijital içeriklere özgür bir şekilde ulaşabiliyor.

Teorikte bir ekran okuyucu yazılımı kullanıyor olmak, hiç görmeyen bir bireyin ihtiyaçlarının karşılanması için yeterli gibi gözükebilir. Fakat iş aslında tam olarak böyle değildir. Kapsayıcı bir erişilebilirlik için, bugün internet sitesi, masaüstü veya mobil uygulama sahiplerinin herkes için erişilebilir bir deneyim sunmak amacıyla yerine getirmesi gereken sorumluluklar bulunuyor.

Engelli bir kullanıcı web sitenizi ziyaret ettiğinde içeriklere kolayca erişmesini sağlayacak yüksek karşıtlık modlarına ulaşamıyor, ekran okuyucu yazılım ile web sitesindeki öğeleri okuyamıyor veya farklı erişilebilirlik sorunları yaşıyorsa, bu sizin, henüz kapsayıcı bir erişilebilirlik deneyimi sunmadığınızı gösterir. Ancak merak etmeyin, herkes için kapsayıcı deneyim, artık hiç de zor değil.

WeAccess.ai ile dijital erişilebilirlikte yapay zekanın gücünü hissedin

Bugün bir web sitesini görme engelli bir birey için erişilebilir hale getirmek istediğinizde, yazılım ve kullanıcı ara birimi tabanlı bazı değişiklikler yapmanız şart. Bu hem dijital erişilebilirliği geciktiriyor, hem de çalışmalar el ile yapıldığından, gözden kaçan bazı noktaların olması kaçınılmaz oluyor.

Ayrıca, dijital erişilebilirlik geleneksel yöntemlerle uygulanmak istendiğinde, engelli kullanıcıların deneyimlerine başvurmak da büyük oranda mecburi, çünkü web sitenizde ekran okuyucu veya herhangi bir yardımcı teknolojiyle nasıl sorun yaşadığını en iyi o yazılımları kullanan kullanıcılar bilecektir.

Bir de elbette, erişilebilirlik konusunda deneyimli ve bu işi uygulama bazlı nasıl yapabileceğini bilen kişilerle çalışmanız şart.

Peki size, yapay zekanın gücüyle bunu yapmanın artık daha modern bir yolu olduğunu söylesek? Haydi, WeAccess.ai ile tanışalım!

WeAccess.ai, görme ve işitme engelli bireyler için yapay zeka destekli dijital erişilebilirlik çözümleri geliştiriyor. Geliştirilen araçlar web sitelerinden YouTube videolarına, görsellerden diğer dijital öğelere pek çok konuda erişilebilirlik hizmetlerini içeriyor.

WeAccess.ai’nin sunduğu çözümler şu şekilde:

  • WeAnalyse: WeAnalyse, web sitelerinde yer alan erişilebilirlik sorunlarını tarayan ve bunları size ayrıntılı bir raporla sunan web tabanlı bir uygulamadır. WeAnalyse ile web sitenizde erişilebilirlik konusunda nasıl geliştirmeler yapmanız gerektiğini tek tıkla öğrenebilir, aldığınız rapora bağlı olarak erişilebilirlik konusunda çalışmalarınıza hız verebilirsiniz.
  • WeTool: Web sitenizdeki erişilebilirlik sorunlarını kolayca çözmek mi istiyorsunuz? WeTool’un yapay zeka gücü size yeter. WeTool, web sitenizle entegre olarak çalışan, yapay zeka destekli bir eklentidir. Web sitenizdeki erişilebilirlik sorunlarını düzenli olarak denetler ve yeni bir sorun tespit ettiğinde anında düzeltir. Eğer WeTool’un web sitenizde yapacağı değişikliklerin teknik bir soruna yol açacağı konusunda endişeleriniz varsa, eklentiyi dilediğiniz şekilde yapılandırabilirsiniz.
  • WePhoto: WePhoto sayesinde, web sitenizdeki görsellere otomatik olarak alt metinler ekleyebilirsiniz. Alternatif metinler, görme engelli bireylerin bir görselde neyin yer aldığını ekran okuyucu yazılımları sayesinde sesli olarak dinleyebilmelerini sağlar. Alternatif metinler el ile eklenebileceği gibi, daha kolay ve kusursuz bir deneyim için WePhoto’yu da kullanmayı tercih edebilirsiniz. WePhoto’yu, sosyal medya gönderilerinizdeki görseller için alternatif metin oluşturma amaçlı da kullanabilirsiniz.
  • WeVideo: WeVideo hizmetimiz sayesinde, YouTube videoları için yapay zeka desteğiyle betimlemeler oluşturabilirsiniz. WeVideo’ya bir YouTube video URL’si verdiğinizde, yapay zeka video için bir sesli betimleme oluşturur ve size videonun betimlemeli halinin bir bağlantısını iletir. Bu bağlantının, içerdiği “Sesli Betimleme” düğmesi haricinde sıradan YouTube video oynatıcısından hiçbir farkı yoktur. Ayrıca aldığınız video bağlantılarını web sitenize de gömebilirsiniz.
  • WeSign: WeSign, işitme engelli bireylerin web içeriklerine işaret diliyle erişmelerini sağlayan bir eklentidir. WeSign’i web sitenize entegre ettiğinizde, sitenizde yer alan içerikler için cümle cümle işaret dili betimlemeleri oluşturur. İşitme engelli bir ziyaretçi web sitenize uğradığında, işaret diliyle görmek istediği cümlenin üzerine tıklar ve ilgili cümlenin işaret diline çevrilmiş hali, ziyaretçinin ekranında görüntülenir.

WeAccess.ai, dijital erişilebilirlik için geleneksel yöntemleri bir kenara bırakıyor ve konuya güncel bir yaklaşım getiriyor. Tüm WeAccess.ai hizmetleri yapay zeka ile destekleniyor.

WeAccess.ai, dijital erişilebilirlikte uluslararası standartlara (WCAG – Web Erişilebilirliği Rehber Kuralları, ADA – Engelli Amerikalılar Yasası vb.) uyum sağlamanızı kolaylaştırıyor. Sunduğu esnek çözümlerle WeAccess.ai, hem web sitenizde ve YouTube videolarınızda kusursuz erişilebilirliği sağlıyor hem de denetimi size bırakarak olası sorunları kontrol altına almanıza izin veriyor.

Web sitenizde görme ve işitme engelli bireyler için erişilebilir bir deneyim sunmak istiyorsanız, WeAccess.ai’nin sunduğu hizmetleri kesinlikle denemelisiniz.

Reaksiyon Göster
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 1
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
  • 0
    _a_rd_m
    Şaşırdım
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım

Uzun yıllardır teknoloji ile iç içeyim. İlk bilgisayar kullanmaya başladığım 2012 yılından beri, teknoloji benim en büyük tutkum oldu. İlerleyen yıllarda çeşitli konularda kompozisyonlar yazdım ve bazı yarışmalarda derece de elde ettim. Teknoloji araştırmalarımı YouTube, diğer teknoloji platformları ve forumlarda yaptım ve bugün bunlara ek yabancı kaynaklar ve makale tarzı içerikleri de inceliyorum. 2017 yılında yazım alanında edindiğim tecrübeleri insanlara aktarmak amacıyla Voice Tekno web sitesini kurdum ve o günden bu güne yazdığım haber ve özgün içeriklerle okuyucularımı memnun etme çalışmalarım devam ediyor. En büyük hayalim, bu platformu tanınan, bilinen bir yer ve teknoloji deyince insanların aklına gelen ilk platformlardan biri haline getirmek. Gelecekte bu konuda daha çok çalışma yapmayı ve iş birliklerimizi geliştirmeyi hedefliyoruz.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir