1. Anasayfa
  2. Android

Huawei FreeBuds 3 İnceleme, Fiyatını Hak Ediyor mu?

Huawei FreeBuds 3 İnceleme, Fiyatını Hak Ediyor mu?
0

YouTube kanalımıza abone olanlar bilir, bir süre önce amazon.com.tr üzerinden Huawei FreeBuds 3 TWS kulaklığı satın alıp kutusunu açmıştım.

Normalde bir video ile kulaklık ile ilgili deneyimlerimi sizlerle paylaşacaktım, ancak bunun için çok vaktim olmadı. Ben de incelememi, sizlerle yazılı olarak paylaşmaya karar verdim.

Öncelikle ben detaylı bir teknik özellik değerlendiemesi yerine, kendi deneyimlerimi sizlerle paylaşacağım, çünkü bu kulaklık zaten çok yeni değil. Dilerseniz yavaş yavaş konuya geçelim.

Kablosuz kulaklıklar aslında 2016 yılından beri gündeme gelmeye başladı, bunun sebebi de dolaylı olarak Apple. Şirket iPhone 7 ile birlikte kulaklık girişine cihazlarında yer vermeyi bırakmıştı.

Daha önce de wireless kulaklıklar görmüştük, mesela Samsung Level U Pro bunlardan biriydi. Bu segmentte kulaküstü kulaklıklar da görmeye başladık, Huawei FreeBuds Studio ve geçtiğimiz haftalarda duyurulan Apple AirPods Max bunlardan en dikkat çekenleri oldu.

TWS yani tam kablosuz kulaklık pazarında ise ürün ailesi bayağı geniş. Giriş seviyesi bir kulaklıkla siz de bu özgür kulaklık ailesine katılabilirsiniz. Mesela benim ilk satın aldığım TWS kulaklık, QCY T2C olmuştu. Kendisinden bayağı memnundum ancak bas düzeyi benim için yetersizdi, ek olarak kulakiçi silikon kulaklıklar kulağımı ağrıttığı için kendisini kullanmak biraz da işkence olmaya başlamıştı.

Ben de uzun süren araştırmalarım sonucunda 3 seçenek belirledim, Realme Buds Air Neo, Huawei FreeBuds 3 ve FreeBuds Lite. Galaxy Buds serisi ile ilgili çok iyi şeyler duymadığım için onları direkt elemiştim.

Amazon’un hızlı teslimat süresi sayesinde satın aldığım Huawei FreeBuds 3, ertesi gün öğlen kapımdaydı.

Kulaklıkla ilgili hoşuma en çok giden detay, kutusunda gelen USB-C kablosunun oldukça kaliteli ve biraz da uzun olmasıydı. Kulaklık üreticileri, bu konuya çok önem göstermeyebiliyor.

Bu İçerikte Ne Var?

FreeBuds 3, donanımsal olarak neler sunuyor?

FreeBudss 3’ün 2 kulaklığı da 30 mAh değerinde pile sahip. Kulaklığı şarj ettiğimiz kutu ise 410 mAh değerinde bir bataryayı bünyesinde barındırıyor.

Gelelim pilin günlük kullanımdaki durumuna, öncelikle şunu belirteyim, tam şarjla kulaklıklar, tek seferde 3 saatten fazla kullanılabiliyor. Kutunun şarj olması ise 1 saate yakın sürüyor. Kulaklıkların kendisi de çok hızlı şarj oluyor. Tabii pil ömrü, kullandığınız ses seviyesi gibi faktörlere göre değişebiliyor.

İşin bir de kablosuz şarj boyutu var, FreeBuds 3, hem ters kablosuz şarj destekli akıllı telefonlarla hem de kablosuz şarj cihazlarıyla şarj olabiliyor. Kulaklık kablosuz şarjda 2 Qi standardına sahip.

Huawei’in bu tip cihazlar için özel geliştirdiği Kirin A1 işlemciden güç alan kulaklık, Bluetooth 5.1 teknolojisiyle telefonunuzla çok hızlı iletişim kurabiliyor.

Her 2 kulaklık da 14.2 mm dinamik ses sürücüsüyle geliyor. Bunun en büyük katkıları daha kaliteli bas, daha derin sesler ve daha temiz bir dinleme deneyimi oluyor.

Donanım tarafında en dikkat çekici şey ise Aktif Gürültü Önleme özelliği oluyor. ANC’in seviyesini AI Life uygulamasından ayaarlayabiliyorsunuz. Gürültü Önleme’yi birçok farklı ses seviyesi ve ses ortamında deneyimledim be aldığım performans oldukça iyiydi. Fakat yolda yürürken vs. kullanılmasını önermiyorum, çünkü dışarıyla bağlantınız neredeyse tamamen kesiliyor. Ben genelde minimum seviyede tutuyorum, çoğu zaman kapalı kullanıyorum.

Ses seviyesi ise bana oldukça yeterli geldi. Ben zaten çok yüksek seviye sesi çok sevmiyorum, çünkü biraz rahatsız edici olabiliyor. %80 ses seviyesinde, bir müzikte almanız gereken tüm detayları alabiliyorsunuz.

Ses kalitesinden bahsedecek olursam, birkaç kişide deneyimlediğim kılaklıklara göre özellikle baslar başta olmak üzere oldukça başarılı. Neredeyse Sinan için satın aldığım ses sistemi kadar bas verecek sevgili kulaklık. Detay seviyesi de hem müziklerde, hem videolarda oldukça iyi, bir müzik dinlerken kendinizi bir an geçmişte bulabiliyorsunuz.

Kulaklığın kontrollerine geldiğimizde, sağ ve sol kulaklıklara dokunarak kontrolleri kullanabiliyoruz, yani dokunmatik. Sağ ve sol kulaklığa 2 kez dokunduğunuzda arama cevaplama/reddetme, parçayı geri alma/sonraki parça/videoya geçme ve ANC’yi açma/kapatma işlevlerini kullanabilmeniz mümkün.

Bu kısayolları, Huawei Aİ Life uygulaması üzerinden ayarlıyorsunuz, birazdan detay vereceğim.

Burada önemli bir eksiklik var, sadece 2 kez dokunma için kısayol ayarlanabiliyor. Uzun dokunma, 3 kez dokunma gibi kapsamlı kısayollar ayarlayabilsek güzel olurdu.

Ben, sağ kulaklığa parça değiştirme, sol kulaklığa da ANC açma/kapatma kısayolunu tanımladım.

Kulaklığın tepkime süresi ise oldukça başarılı, neredeyse parça değiştirirken aradaki gecikmeyi hissetmiyorsunuz.

FreeBuds 3 yazılımsal olarak neler sunuyor?

Geldik işin yazılım tarafına. Huawei, akıllı ev ürünlerini ekleyebileceğiniz Aİ Life uygulamasıyla kulaklıkla ilgili detayları kontrol etmenize izin veriyor. Kulaklığı telefonunuza bağlayıp, Aİ Life uygulamasını açtığınızda uygulama sizi yönlendiriyor ve kulaklığı uygulamaya ekliyorsunuz.

Uygulama üzerinden kulaklıkların ve şarj kutusunun pil durumunu görebilir, ANC özelliğini açıp kapatmanın yanı sıra seviyesini ayarlayabilir, kulaklık için bir yazılım güncellemesi olup olmadığını kontrol edebilir ve yardım alabilirsiniz.

Evet, kulaklık güncelleme de alıyor ve yeni özellikler ve performans geliştirmeleri kazanıyor. Mesela bir güncelleme ile sağ kulaklığa 2 kez dokunarak telefon çağrısını sonlandırabilme mümkün olmuştu.

Aİ Life uygulaması Play Store’dan edinilemiyor, uygulamayı yüklemek için Huawei’in uygulama mağazası App Gallery’e ihtiyacınız var. Huawei’in sitesinden uygulamayı indirip bir Huawei ID oluşturduktan sonra, Aİ Life uygulamasını indirebilirsiniz. Ayrıca diğer uygulamalar da buradan güncellenebiliyor, yani telefonunuzda yüklü olup App Gallery’de de bulunan uygulamaları Play Store yerine buradan güncelleyebilirsiniz. Aİ Life uygulaması, maalesef İOS platformlar için mevcut değil.

Aİ Life uygulaması oldukça hızlı çalışıyor. Kulaklığınızın pil durumunu görmek ve ayarlarını yapmak oldukça pratik. Uygulamaya 10 üzerinden 9 verebilirim.

Cihazımı Huawei FreeBuds 3 ile nasıl eşleştiririm?

Geldik o merak edilen soruya. Huawei FreeBuds 3’ü akıllı telefonunuzla eşlemek için, kulaklığı kutudan çıkarttıktan sonra USB girişinin yanında yer alan tuşa 10sn kadar basılı tutun. Bunu yaptıktan sonra Bluetooth cihazları listesinde kulaklığı görmeniz gerekiyor. FreeBuds 3’ü cihazınıza bağladıktan sonra pil düzeyini doğrudan telefonunuz üzerinden de görebilirsiniz. Kulaklığı eşleştirdikten sonra müzik dinlemenin, video izlemenin tadını çıkarabilirsiniz.

Kulaklıkla işiniz bittiğinde ise, yapmanız gereken tek şey kulaklıkları kutusuna yerleştirmek. Çalan müzik otomatik olarak duracaktır ve kutunun kapağını kapattığınızda, kulaklıkla telefonunuzun bağlantısı kesilecektir. Tekar kullanmak istediğinizde ise yapmanız gereken tek şey, şarj kutusunun kapağını açmak, FreeBuds 3 cihazınıza otomatik olarak bağlanır.

Diğer detaylar

FreeBuds 3, kulağınıza girdiğini anlayabiliyor ve bir uyarı sesi çıkarıyor. Yine kulaklığı çıkarıp avucunuzun içine aldığınızda, kulağınızda olmadığını anlayarak müziği durduruyor. Ayrıca yanlışlıkla yaptığınız dokunmaları algılayarak istemeden müziği değiştirmenizin veya ayarladığınız kısayolun devreye girmesinin önüne geçiyor.

Kulaklığın bir diğer eksisi olarak söyleyebileceğim şeyse, bu biraz benim kulağımla da ilgili, kiri çok fazla tutuyor.

Kulaklık kutusundaki en büyük eksik ise sadece bir renk ışığın olması, yani şarj olup olmadığını kapağı açmadan göremiyorsunuz, en azından ben göremiyorum. Yine kulaklıklar için de 1 adet, 2 renkli ışık var, her kulaklığın ayrı ayrı şarj olduğunu görebilmek bence daha iyi olabilirdi.

Sonuç

Sonuç olarak baktığımızda ben kulaklığın özellikle bas kalitesi ve ANC özelliğinden oldukça memnun kaldım. Yine şarj süresi de beni tatmin etti. Kutunun çantada fazla yer kaplamaması da oldukça iyi.

Fakat şarj kutusunun kapağı ben de yine biraz ucuzluk hissi uyandırdı, onu söylemeden geçemeyeceğim.

Gürültü önlemenin performansı da beklediğimden başarılı, 30db’a kadar gürültüyü kesebiliyor.

Herkes şunu da soruyor, oyun oynarken durum nasıl? Bunu denemedim ancak Kirin A1, bu konuda birtakım özelleştirmelere sahip. Kulaklık takılıyken bir oyun oynarsam onu da ayrı bir içerikte paylaşabilirim.

Sizlerle birlikte Huawei’in FreeBufds 3 TWS kulaklığı yazılı olarak inceledik. Eksik bir yer varsa öncelikle özür diliyorum. Merak ettiklerinizi yorumlar bölümünde sorabilirsiniz, inceleme videosu yapmayı halen planlıyorum, o videoda sorularınızı cevaplayabilirim. Ayrıca içerik önerilerinizi de bizimle paylaşırsanız çok seviniriz.

Huawei FreeBuds 3’ü beğendiniz mi?

 

Reaksiyon Göster
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
  • 0
    _a_rd_m
    Şaşırdım
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım

Uzun yıllardır teknoloji ile iç içeyim. İlk bilgisayar kullanmaya başladığım 2012 yılından beri, teknoloji benim en büyük tutkum oldu. İlerleyen yıllarda çeşitli konularda kompozisyonlar yazdım ve bazı yarışmalarda derece de elde ettim. Teknoloji araştırmalarımı YouTube, diğer teknoloji platformları ve forumlarda yaptım ve bugün bunlara ek yabancı kaynaklar ve makale tarzı içerikleri de inceliyorum. 2017 yılında yazım alanında edindiğim tecrübeleri insanlara aktarmak amacıyla Voice Tekno web sitesini kurdum ve o günden bu güne yazdığım haber ve özgün içeriklerle okuyucularımı memnun etme çalışmalarım devam ediyor. En büyük hayalim, bu platformu tanınan, bilinen bir yer ve teknoloji deyince insanların aklına gelen ilk platformlardan biri haline getirmek. Gelecekte bu konuda daha çok çalışma yapmayı ve iş birliklerimizi geliştirmeyi hedefliyoruz.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir