1. Anasayfa
  2. Donanım

Yeni İpad Pro’lar Sızdırıldı!

Yeni İpad Pro’lar Sızdırıldı!

Bildiğiniz gibi Apple, 2016 yılında hayatımıza İpad Pro serisini sokmıştu. İpad Pro’ya ait en son modeller ise Kasım 2018’de piyasaya sürüldü ve o zamandan bu zamana bekleyiş sürüyor.

İddialara göre Apple, Mart 2020’de yeni İpad Pro serisini kullanıcıların beğenisine sunacak.

iGeeksBlog ve @OnLeaks, yeni İpad Pro’ların render görsellerini paylaştı. Bu görsellere yeni İpad’ler, 2018’de olduğu gibi 11 inç ve 12.9inç olmak üzere 2 farklı model ile karşımıza çıkacak.

Bu İçerikte Ne Var?

Ön tasarımı eski nesille aynı

Aşağıya koyacağımız görsellerde de göreceksiniz, yeni İpad Pro’ların ön tasarımı 2018’de piyasaya sürülenlerle aynı olacak. Arka tarafa geçtiğimizde ise bizi bir sürpriz bekliyor, eski nesil İpad Pro’larda arkada bir kamera bulunurken yeni nesilde 3 kamera göreceğiz. Bu kameraların biçimi İphone 11 Pro serisiyle aynı.

İphone 11 Pro’da 1 ana kamera, 1 telefoto (2x optik zoom için) ve 1 adet geniş açı sensörü bulunuyor. İpad Pro’lar da benzer kamera özellikleriyle gelebilir ancak sensörlerin işlevleri farklı da olabilir. Örneğin artırılmış gerçeklik için bir sensör veya TUFE sensörü (arka tarafı bulanıklaştırmak için) koyulabilir.

Bu arada boyutları sebebiyle tabletler genel olarak kamera işlevi için kullanılmaz. Yani 3 kamerayı Apple’ın cihaza niye yerleştirdiğini bilmiyoruz. Fakat bbu, ciddi bir fiyat artışına sebep olmazsa problem yok, hatta işimize gelir.

İpadpro2020

Yeni İpad Pro’ların eski nesilde olduğu gibi metal kasaya mı, yoksa yeni İphone’lardaki gibi bir cam arka tasarıma mı sahip olacağı belli değil. Analiste göree her ikisi de mümkün ancak sağlamlık açısından bence metal daha mantıklı gibi görünüyor.

Teknik özellikler

Yeni İpad Pro modellerinin ekranları, eski nesille muhtemelen benzer olacak. 12.9 inçlik İpad Pro 2048×2732 çözünürlüğünde LCD, 11 inçlik İpad Pro ise 1668×2388 piksel çözünürlüğünde yine LCD ekrana sahip olacak.

2 modelde de en az 4GB RAM ve İphone 11 serisinde gördüğümüz A13 işlemcisinin tabletler için geliştirilen A13X versiyonunun bulunmasına kesin gözüyle bakabiliriz. Apple, bu zamana kadar amiral gemisi tabletlerinde stamdart A serisi işlemcilerini kullanmadı.

Depolama konusunda da bir belirsizlik var, eski nesil cihazlara bakacak olursak onlarda 64GB’lik bir başlangıç seçeneği vardı ve 1TB’ye kadar gidiyordu. Yeni nesil İpad Pro’da 128GB tercih edilebilir veya fiyatın aynı kalması için 64GB seçenek de sunulabilir.

Fiyat

Kasım 2018’de piyasaya sürülen İpad Pro 11 ve 12.9, sırasıyla 799USD ve 999USD fiyat etiketlerine sahipti, yeni modellerde fazla bir fiyat değişikliği beklenmiyor.

Eğer tahminler doğruysa yaklaşık 3 ay sonra Apple, ilginç bir etkinlik düzenleyecek. Sizlere daha önce aktardığımız gibi yeni İphone SE2’nin de bu etkinlikte ortaya çıkması bekleniyor.

thumbnail
Önerilen Yazı
İphone SE2 mi geliyor? İşte Tüm Bilinenler

Bu arada 2020’de Apple’ın büyük bir sürpriz yapacağı ortaya çıktı. Eğer doğruysa Apple A14’ün çıkmasıyla, MiniLED ekranlı, A14X işlemcili bir İpad Pro modeli kullanıcıların beğenisine sunulacak. MiniLED ekranlar aslında Amoled ekranlarla benzer şekilde çalışıyor fakat daha yüksek parlaklık sunma ve enerji verimliliği gibi avantajları var. Bu ürünü de İphone 12’nin duyurulmasıyla beraber göreceiz, çünkü Apple başka bir etkinlik düzenlemiyor. WWDC’de de işlemci duyurmayacağına göre….

Tekrardan bu son İpad’in bir söylenti olduğunu hatırlatalım. İpad Pro 11 ve 12.9 ile beraber yeni İphone SE, Mart ayında duyurulacak.

ipadpro2020

Kaynak: https://www.phonearena.com/news/apple-ipad-pro-2020-design-specs-leak_id121275

 

Reaksiyon Göster
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
  • 0
    _a_rd_m
    Şaşırdım
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım

Uzun yıllardır teknoloji ile iç içeyim. İlk bilgisayar kullanmaya başladığım 2012 yılından beri, teknoloji benim en büyük tutkum oldu. İlerleyen yıllarda çeşitli konularda kompozisyonlar yazdım ve bazı yarışmalarda derece de elde ettim. Teknoloji araştırmalarımı YouTube, diğer teknoloji platformları ve forumlarda yaptım ve bugün bunlara ek yabancı kaynaklar ve makale tarzı içerikleri de inceliyorum. 2017 yılında yazım alanında edindiğim tecrübeleri insanlara aktarmak amacıyla Voice Tekno web sitesini kurdum ve o günden bu güne yazdığım haber ve özgün içeriklerle okuyucularımı memnun etme çalışmalarım devam ediyor. En büyük hayalim, bu platformu tanınan, bilinen bir yer ve teknoloji deyince insanların aklına gelen ilk platformlardan biri haline getirmek. Gelecekte bu konuda daha çok çalışma yapmayı ve iş birliklerimizi geliştirmeyi hedefliyoruz.

Yazarın Profili