1. Anasayfa
  2. Android

2018 YILINDA AKILLI TELEFON ALACAKLARA BİZDEN TAVSİYELER

2018 YILINDA AKILLI TELEFON ALACAKLARA BİZDEN TAVSİYELER
0

2017 yılının muhtemelen son makalesiyle karşınızdayım. Malumunuz 2017 yılını bitirmemize saatler kaldı ve yeni yılda yeni mobil cihazlar bizlerin beğenisine sunulacak. Ancak yeni cihaz almadan önce dikkat etmeniz gereken bazı hususlar var.

  BİR BÜTÇE BELİRLEYİN

Akıllı telefonların fiyatı bu sene çok fazla arttı. Bu nedenle akıllı telefon almadan önce kendinize uygun, marka takıntısı ve taraflı bilgilerden uzak bir tercih yapmalısınız. Eğer taksitli alacaksanız her ay, en az 3 ayın ödemesine denk gelecek paranın hesabını yapın ve kendinize bir ödeme planı oluşturun. İhtiyacınız yoksa fazla para vermekten kaçının.

TEKNİK ÖZELLİKLERİNİZİ İYİ SEÇİN!

donanım olarak çok fazla gelişen akıllı telefonlardan kendinize uygun olanı bulmanız çok zor olacaktır. Bu nedenle yazılım, kamera, güvenlik gibi faktörleride göz önünde bulundurarak, ürün ile ilgili olumlu/olumsuz incelemeleri değerlendirerek ve teknik bilgiye sahip değilseniz bu alanda bilgi sahibi kişilere danışarak tercih yapın. Her zaman size yardımcı olmaya hazırız, bunuda bilmenizi isterim!

BAŞKALARININ GÖRÜŞLERİNE TAKILMAYIN!

Evet, bazı konularda bilgili kişilere danışmak yerinde bir hareket olur ancak bir ürün almaya karar verdiyseniz, ve o ürünün size uygun olduğunu düşünüyorsanız başka söze gerek yok.

BAŞKALARININ TAVSİYESİYLE AKILLI TELEFON ALMAYIN!

Forumlarda hep dikkatimi çekiyor, şunu mu alayım yoksa bunumu? Tarzı sorular. Çoğu kişi ise kendi isteklerine göre cevap veriyor. Ancak bu sizin akıllı telefonunuz ve sizin istekleriniz önemli. Yazacağınız forum gönderilerinde neyin iyi olmasını istiyorsanız onlarıda belirtin, böylece pişmanlıktan kurtulursunuz. Eğer amacınız sadece sormak ise bunu yapmayın.

SON ANDA VAZGEÇMEYİN!

Çoğu tüketicide genel bir sorun var, bir ürün tercih ettiğinde ve almak üzereyken daha iyi bir cihaz görmesi ve o cihazdan vazgeçmek üzere olması. Bunun önüne geçmek için her zaman şunu söylüyorum, atıyorum 1200TL değerinde bir cihaz alacaksanız, o değerdeki tüm cihazları lütfen inceleyin. Sonradan vazgeçmeniz akıllı telefon alamamanıza bile sebep olabilir, bunun nedeni hangisini alacağınıza bir türlü karar verememenizdir. Bir diğer yoluda ne istediğinizi bilmeniz. Eğer ne istediğinizden emin değilseniz alacağınız ürün asla sizi tatmin etmez.

GÜVENİLMEYEN İNTERNET MAĞAZALARINDAN UZAK DURUN!

Akıllı telefonların fiyatlarının artması ssebebiyle çoğumuz internet alışverişine karar veriyor. Eğer sizde böyle bir karar aldıysanız daha önce ismini duymadığınız sitelerin bağlantısına bile tıklamayın. Önerdiğim siteler hepsiburada.com, n11.com, teknosa.com, vatan.com.tr gibi bilinen sitelerdir. İkinci el alacaksanız dahada dikkatli olmalısınız.

MAĞAZA GÖREVLİLERİNİN TUZAĞINA DÜŞMEYİN!

Teknoloji mağazaları ellerindeki ürünü satmak için bazı cihazlarını rakamlar ile size övebilirler. Buda sebepsiz yere akıllı telefon tercih değiştirmenize neden olur. O yüzden alacağınız cihazın incelemeleri ve yorumlarına dikkat etmenizi öneririm.

RAKAMLAR SİZİ YANILTMASIN!

Aklınızda 2 akıllı telefon var. Bunlardan biri 1.9GHZ 8 çekirdek, 1 diğeri ise 1.3+1.2Ghz 4+4 çekirdek. Siz hepsi aynı anda çalıştığı için ilk cihazı tercih edeceksiniz. Fakat şunu aklınızdan çıkarmayın, çekirdek sayısının fazla olması, bu 2 cihaz arasında o kadarda büyük performans farklarına neden olmuyor. Teorikte güçlü olabilir, ancak kullanımda bu farkı hissetmezsiniz. Bu yüzden o cihaza 200TL bile olsa fazla para vermeyin. Önemli olan çekirdeğin performans dağılımıdır. İkinci üründe 1.3GHZ hıza sahip işlemci yüksek güç gereksinimi olduğu takdirde kullanıma geçer ve diğer 1.2GHZ düşük işlemler için çalışmaya devam eder. Ancak diğer cihazda bütün güç 1.9GHZ hıza sahip işlemcide olacaktır. Buda size yüksek performans veremeyebilir.

ÖZELLİĞİNDEN EN AZ MEMNUN KALACAĞANIZI HESAPLAYARAK TERCİH YAPIN!

Bir cihaz almaya karar verdiniz ve çok memnun kalacağınızı düşünüyorsunuz. Fakat düşünmeyin, çünkü küçük bir sorunda bile hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Bu nedenden dolayı bir sorun yaşarsam beni ne derece etkiler? Mantığıyla seçim yapın. Hiç bir cihazın kusursuz olamayacağınıda unutmayın.

ÖZELLİKLERİ DÜŞÜK OLAN ÜRÜNLERE 800TL’DEN FAZLA PARA VERMEYİN!

X cihazında Qualcomm Snapdragon 430, Y cihazında Qualcomm Snapdragon 635 işlemci var. Ve ikiside 800TL. Kamerası ve diğer donanımlarıda Y cihazından düşükse, o cihazı tercih etmeyin. Eğer X cihazı, bu kadar düşük işlemciye rağmen, Y cihazından daha iyi bir kameraya sahipse ve aradığınız özellik buysa X cihazını tercih etmekten çekinmeyin.

Merak ettiğiniz her şeyi bize sormaktan çekinmeyin. 2017’nin son içeriğinden herkese mutlu, sağlıklı ve huzurlu bir yıl diliyorum. İYİ SENELER!

Reaksiyon Göster
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 1
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
  • 0
    _a_rd_m
    Şaşırdım
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım

Uzun yıllardır teknoloji ile iç içeyim. İlk bilgisayar kullanmaya başladığım 2012 yılından beri, teknoloji benim en büyük tutkum oldu. İlerleyen yıllarda çeşitli konularda kompozisyonlar yazdım ve bazı yarışmalarda derece de elde ettim. Teknoloji araştırmalarımı YouTube, diğer teknoloji platformları ve forumlarda yaptım ve bugün bunlara ek yabancı kaynaklar ve makale tarzı içerikleri de inceliyorum. 2017 yılında yazım alanında edindiğim tecrübeleri insanlara aktarmak amacıyla Voice Tekno web sitesini kurdum ve o günden bu güne yazdığım haber ve özgün içeriklerle okuyucularımı memnun etme çalışmalarım devam ediyor. En büyük hayalim, bu platformu tanınan, bilinen bir yer ve teknoloji deyince insanların aklına gelen ilk platformlardan biri haline getirmek. Gelecekte bu konuda daha çok çalışma yapmayı ve iş birliklerimizi geliştirmeyi hedefliyoruz.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir