1. Anasayfa
  2. Android

2017 YILINDA MOBİL ALANDA YAPILAN EN İYİ ÇALIŞMALAR

2017 YILINDA MOBİL ALANDA YAPILAN EN İYİ ÇALIŞMALAR
0

Herkese iyi akşamlar. Daha önce sizlere 2017 yılında meydana gelen sosyal medya gelişmelerini aktarmıştık. Şimdi ise 20117 yılında meydana gelen en iyi mobil gelişmeleri sıralayacağız. Mobil alandaki gelişmeler akıllı telefon ve tablet gibi taşınabilir ürünleri kapsamaktadır. Dilerseniz marka marka bu sene neler yapıldığını bir inceleyelim.

SAMSUNG

SAMSUNG S8

Samsung 2016 yılında her açıdan kötü bir dönem yaşadı. Galaxy Note 7’lerin ilkönce kullanıcıların cebinde, sonra doğal olarak Samsung’un elinde patlamasıyla baya bir güven kaybı yaşandı. Bütün bunların üzerine birde patladığı söylenen Galaxy S7 modelleri eklenince, işler iyice karıştı. Galaxy S7 patlama haberlerinin gerçek olmadığı anlaşılsada güven kaybı bir kere yaşandı. Samsung ise 8 aşamalı pil testini duyurdu. Bu biraz kullanıcılara güven verdi. Daha sonra Galaxy S8 modeli üzerinde yoğun çaba harcayan firma, Mart 2017’de bu modeli duyurdu. İnfinity Display teknolojisi ile duyurulan S8, kullanıcılar tarafından olumlu karşılandı.

S8

Samsung bununlada kalmayarak, canlı mesaj özelliğine sahip Galaxy Note 8’i duyurdu. Bunun dışında sanal asistanı Bixby’yi de duyuran firma, bu alanda siriye önemli 1 rakip oldu.

NOTE 8

Orta segment modellerindede güncellemeler yapan firma, Galaxy A serisini 2018 modeli olarak yeniledi. J serileride bu yılın ortalarında güncellenmişti.

Mobil alanda yapılan 1 diğer çalışma ise MWC 17’de duyurulan Galaxy Tab S3 oldu.

4 adeet hoparlörü ve bir tablete göre çok iyi olan kamerasıyla göz dolduran Tab S3’ün en büyük özelliği S Pen olmasıydı.

TAB S3

Ancak cihazın 2016 donanımlarına sahip olması ve onu İpad’lerden ayıran en boy oranının ortadan kalkmasıyla beraber cihaz eleştirilere maruz kaldı. Bunun üstüne birde fiyat eklenince, kullanıcılar İpad 2017’ye yönelme kararı aldılar.

Sonuç olarak Samsung güzel 1 ürün sunsada fiyat açısından İpad ile yarışması kimseye mantıklı görünmedi.

Bunun dışında Notebook 9, Galaxy Book modellerinide satışa sundu. Bu cihazlar Windows kullanıcılarına hitap eden ürünlerdi.

APPLE

Apple’de bu yıl kullanıcılarına bekleneni veremedi. 2017 yılının başlarında İpad 2017 ile uygun tablet pazarına sert bir giriş yapan Apple, ilk defa bu alanda diğerlerinden ayrıldı.

İPAD

Eylül ayında İphone 8 serisi ve İphone X modellerini duyuran Apple, kullanıcıları özellikle İphone 8 ile hayal kırıklığına uğrattı. Bunun sebebi ise hiçbirşeyi değişmeyen tasarımdı. Ancak fiyatının S8 modeline yakın olması ve güncellenen donanım yüzünden kullanıcıların bu modele kaynaması kaçınılmaz oldu.

İ8

İphone X ile çerçevesiz tasarıma geçen ve Touch ID’den vazgeçen Apple, bunun yerine biyometrik yüz tanıma teknolojisini geliştirdi. Kızıl ötesi sensörler ile çalışan bu teknoloji “yüksek güvenlikli” olarak tanıtılsada bir çok güvenlik zafiyetinin olduğu anlaşıldı. Ayrıca üstteki çentik kullanıcıların ve geliştiricilerin dikkatini çekti. Geliştiriciler bütün uygulamalarını İphone X’e göre uyarlamak zorunda kaldılar. İphone X’in arkada çift kamerası bulunuyor.

İPHONE X

Apple bir mobil faaliyetlerini Macbook modelleriyle devam ettirdi.

HUAVEİ

Huavei bu sene mobil alanda büyük başarılara imza attı. Özellikle P10 modeliyle kullanıcıların ilgisini kazandı. Üstelik son zamanlarda Türkiye’de yatırımlarına hız veren firma, Apple’ın Türkiye’deki rakibi olma yolunda önemli adımlar attı.

Özellikle kendi işlemcisini üreten firma, her ne kadar grafik yongasında başarılı sonuçlar gösteremesede tek çekirdek ve çok çekirdek performanslarıyla önemli üreticilerden biri olmayı başardı.

P10

Huavei orta seviye cihazlar duyurarak ve var olan cihazlarına yeni renk seçenekleri ekleyerek piyasada güncel kalmaya çalıştı.

Geçen aylarda duyurulan Mate10 modeliylede yılın son ve en büyük hamlesini yaptı. Honor modelleriyle orta seviyenin önemli üreticisi konumunda yer aldı.MATE10

Huavei önümüzdeki yıl hedefleri için çalışmalarına tam hızla devam ediyor.

XİAOMİ

2017’nin önemli üreticilerinden biride Xiaomi oldu. MIX 2 modeliyle çerçevesiz ekran modasına uymaya devam Eden Xiaomi, uygun fiyat politikasını bu sene fazla koruyamadı. En azından bu sene vaziyet bizim ülkemizde böyle.

Ayrıca Qualcomm, Samsung gibi firmalar ile önemli iş birlikleri yaptı. Diğer ülkelerde de pazara çıkmak için yatırımlar yaptı.

MİX 2

Mi6 modeliyle standart kullanıcılarına öncelik veren firma, Notebook modelleride duyurdu. Orta seviyedede başarılı modeller veren firma, uygun fiyatlı bir tabletinide yılın ortalarına doğru satışa sundu.

Mİ6

LG

LG bu yılda isteneni veremedi. G5 ile tam bir skandala imza atan firma, Qualcomm’un Samsung ile yaptığı antlaşma yüzünden G6 modelinde 1 nesil geri donanım kullandı. Aynı zamanda yazılımıyla ilgilide şikayetler alan firma, bazı şikayetleri kabul etti. Sonsuz ekran modülündede biraz da olsa kalın çerçevelere yer veren firma, zaten kötü olan işi iyice berbad etti.

G6

Durumu V30 modeli ile toparlamayı deneyen firma, başarılı olmasına rağmen kasasına fazla para girmedi. Bunun nedeni ise pazarlara geç yayılması diyebiliriz. Ayrıca ilk 3’e de yaklaşamadı. Ayrıca tablet modelleride duyuran firma, bu alanda adını fazla duyuramadı. Bunun nedeni duyurulan cihazların dar pazarlarda satışa çıkmasıydı. Yani LG, bu yıl her açıdan kötü 1 dönem geçirdi.

V30

HTC

HTC’de bu yıl iyi bir dönem geçirmedi. U11 modeli başarılı olmasına rağmen diğer cihazların karşısında başarı gösteremedi. Bir çoğundan önce duyurulmasına rağmen satış rakamları diğerlerinin gerisinde kaldı. Buna çerçevesiz ekran modasına uymayışıda bunda etkili oldu. U11

Piksel cihazlarının üretimi için Google tarafından kiralanan HTC’nin kasasına biraz para girdi. ANcak bu HTC’nin toparlanması için yeterli olamadı. Açıklanan maali raporlar hiçte iyi olmayan sonuçları gözler önüne serdi.

2017’de duyurduğu modeller ile önemli yerler edinen markaları, ve bu yıl içerisinde duyurdukları modelleri sizler için listeledik. 2017’den diğer gelişmeler için takipte kalın!


Reaksiyon Göster
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
  • 0
    _a_rd_m
    Şaşırdım
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım

Uzun yıllardır teknoloji ile iç içeyim. İlk bilgisayar kullanmaya başladığım 2012 yılından beri, teknoloji benim en büyük tutkum oldu. İlerleyen yıllarda çeşitli konularda kompozisyonlar yazdım ve bazı yarışmalarda derece de elde ettim. Teknoloji araştırmalarımı YouTube, diğer teknoloji platformları ve forumlarda yaptım ve bugün bunlara ek yabancı kaynaklar ve makale tarzı içerikleri de inceliyorum. 2017 yılında yazım alanında edindiğim tecrübeleri insanlara aktarmak amacıyla Voice Tekno web sitesini kurdum ve o günden bu güne yazdığım haber ve özgün içeriklerle okuyucularımı memnun etme çalışmalarım devam ediyor. En büyük hayalim, bu platformu tanınan, bilinen bir yer ve teknoloji deyince insanların aklına gelen ilk platformlardan biri haline getirmek. Gelecekte bu konuda daha çok çalışma yapmayı ve iş birliklerimizi geliştirmeyi hedefliyoruz.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir