1. Anasayfa
  2. Android

Xiaomi 12S Ultra’nın En Pahalı Bileşeni Ne? Kamera Diyorsanız Yanılıyorsunuz!

Xiaomi 12S Ultra'nın en pahalı bileşeninin arkada yer alan 1 inçlik kamera sensörü olduğunu düşünebilirsiniz, ancak bu telefonu daha pahalı yapan şey bu değil. Xiaomi 12S Ultra'nın en pahalı bileşenini öğrenmek için haberimizi okuyun....

Xiaomi 12S Ultra’nın En Pahalı Bileşeni Ne? Kamera Diyorsanız Yanılıyorsunuz!
0

Xiaomi, geçtiğimiz haftalarda 12S Ultra akılı telefonunu, Leica iş birliği ve 1 inçlik kamera sensörü ile tanıtmıştı. Çerçeve korumasının da zayıf olduğu bu düşünülen Xiaomi 12S Ultra’nın en pahalı bileşeni hakkında bazılarımız, “kamera kurulumunu” düşünmüş olabilir. Ancak durum hiç de sandığınız gibi değil.

Binlerce lira  verip satın aldığımız akıllı telefonlara gözümüz gibi bakarız çünkü kırıla veya arızalanma gibi durumlarla karşılaşmak istemeyiz. Bunun sebebi, bazı bileşenlerin ultra derecede pahalı olması ve bizleri uğraştırması diyebiliriz.

Xiaomi 12S Ultra’nın en pahalı bileşenleri Qualcomm’dan

Xiaomi 12S Ultra , devasa 1” Sony IMX989 sensöre sahip. Hem görünüşü, hem de özellikleriyle “bundan pahalısı yok” dedirten bu kamera, telefonun en pahalı parçası olmaktan oldukça uzak. Araştırma şirketi CounterPoint Research, Xiaomi 12S Ultra’nın içerisinde yer alan malzeme listesinin bir dökümüne ve bunların maliyetine ilişkin ulaştığı verileri paylaştı.

ÖNERİLEN: Xiaomi, Mi Band 7 Pro ve Book Pro 2022 Ürünlerini Tanıttı!

Bu bilgilere göre, 8 GB RAM ve 256 GB dahili hafızaya sahip Xiaomi 12S Ultra’nın bir tanesinin üretim maliyeti 516 Dolar. Bu telefon, şu an sadece Çin’de satılıyor ve fiyatı 6000 CNY’den (900 Dolar’ın biraz altında) başlıyor.

516 Dolar’lık yaklaşık maliyet, cihazda yer alan bileşenleri, üretim maliyetini, montaj ve test etme süreçlerini, ürünün fikri mülkiyet hakkı çalışmaları ve perakende kutu içeriğini kapsıyor. Bu tutara; reklam ve pazarlama çalışmaları ve garanti hizmetleri gibi sonradan yapılan/müşterilere sunulan diğer hizmetler dahil edilmiyor.

Xiaomi 12S Ultra BoM arızası, 1'' sensörün diğer bileşenler kadar pahalı olmadığını gösteriyor

Cihaz bileşen tedarikinde (BoM olarak bilinir) en büyük pastayı alan üreticiler sırasıyla Qualcomm, Samsung ve Sony. Qualcomm, en son tanıttığı Snapdragon 8+ Gen 1 işlemcisini sağlamasının yanında Xiaomi’ye; güç yönetimi bileşenleri, RF alıcı/vericileri, bağlantı IC’si ve ses codeci tedarik ediyor.

Hemen arkasından ise Samsung’un bileşenleri geliyor. Güney Koreli teknoloji devi, Çinli telefon üreticisine 6,73 inç boyutta LTPO E5 AMOLED ekran sağlamanın yanında, 8 GB değerinde RAM’lerin de üretimini üstleniyor.

Evet, bu 2 şirketin ardından, kamera lensleri ile Sony geliyor. Elbette, yanlış okumadınız, bir Snapdragon 8+ Gen 1, Sony’nin Xiaomi’ye tedarik ettiği tüm kamera sensörlerinden daha pahalı.

Sony, 1 inçlik ana kamera sensörü IM-X989’a ek olarak ultra geniş açı ve ve telefoto kamera lensleri için 2 adet IM-X586 sensörü Xiaomi’ye sağlamakta.

Biliyorsunuz, bu telefonda bir de selfie kamerası yer alıyor. Bu kamera da Sony üretimi ve modeli OmniVision OV32C.

Xiaomi, amiral gemisi akıllı telefon satışlarında bir süredir pazar payı kaybediyor. Ancak son zamanlarda kötü olan satışlar, biraz da olsa toparlandı.

CounterPoint Research’ün pazar araştırma raporuna göre Xiaomi, geçtiğimiz yıl tanıttığı Mi 11 Ultra modelinden 2  milyon adet satış gerçekleştirdi. Şimdi onun yerinde, 12S Ultra var.

Xiaomi 12S Ultra BoM arızası, 1'' sensörün diğer bileşenler kadar pahalı olmadığını gösteriyor

Tabii şunu unutmayın, cihazların onarım bedeli/parça fiyatları, değişiklik gösterecektir. Peki siz, Xiaomi 12S Ultra’nın en pahalı bileşeni hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlara bekliyoruz.

Yazı Kaynakları
https://www.gsmarena.com/xiaomi_12s_ultra_bom_breakdown_shows_that_the_1_sensor_isnt_as_expensive_as_other_components-news-55132.php
Reaksiyon Göster
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
  • 0
    _a_rd_m
    Şaşırdım
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım

Uzun yıllardır teknoloji ile iç içeyim. İlk bilgisayar kullanmaya başladığım 2012 yılından beri, teknoloji benim en büyük tutkum oldu. İlerleyen yıllarda çeşitli konularda kompozisyonlar yazdım ve bazı yarışmalarda derece de elde ettim. Teknoloji araştırmalarımı YouTube, diğer teknoloji platformları ve forumlarda yaptım ve bugün bunlara ek yabancı kaynaklar ve makale tarzı içerikleri de inceliyorum. 2017 yılında yazım alanında edindiğim tecrübeleri insanlara aktarmak amacıyla Voice Tekno web sitesini kurdum ve o günden bu güne yazdığım haber ve özgün içeriklerle okuyucularımı memnun etme çalışmalarım devam ediyor. En büyük hayalim, bu platformu tanınan, bilinen bir yer ve teknoloji deyince insanların aklına gelen ilk platformlardan biri haline getirmek. Gelecekte bu konuda daha çok çalışma yapmayı ve iş birliklerimizi geliştirmeyi hedefliyoruz.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir