1. Anasayfa
  2. Android

Oyun Telefonları Nereden Çıktı?

Oyun Telefonları Nereden Çıktı?

Akıllı telefonlar, birçok işi artık bilgisayara ihtiyacımız olmadan yapabilmemizi sağlıyor. Peki oyun bilgisayarlarının yerini alabilecekler mi? Oyun telefonları neden çıkıyor?

Bu soruların cevabını vermek için, üreticilerin amaçlarını görmemiz lazım. Örneğin Samsung, bütçe dostu telefonlarıyla Çin’deki hakimiyetini korumaya çalışırken, Huawei kamera alanındaki başarılarını kaptırmak istemiyor.

Oyun telefonları da aslında bir girişim. Bazı üreticilerin, pazardaki yerini sağlamlaştırmalarının farklı bir taktiği. ZTE, Asus, Honor, Xiaomi gibi üreticiler, bu işle bayağı ilgileniyor. Asus, uzun yıllardır PC sektöründeki tecrübelerine güveniyor, diğer üreticiler de pazarlama stratejilerine… peki oyun telefonlarının standart amiral gemileri veya orta seviye üstü cihazlardan ne farkı var?

Genel olarak baktığımızda çok da büyük farkların olmadığını görmekteyiz. Bir üretici, yaklaşık 2 sene önce şeffaf arka kapak diyerek kullanıcıları kandırıp büyük teki çekmişti mesela.

Bu İçerikte Ne Var?

Oyun telefonları şişmiş bir balon

Üreticiler, oyun telefonlarını kullanıcıların oyun ihtiyacı için çıkarıyor ancak ne grafik yongası, ne de kullanılabilirlik açısından bu cihazlar, kendilerine denk cihazlardan fazlasını sunamıyor.

Gördüğümüz farklı şeyler bazen bir kontrolcü, bazen tasarımsal bazı değişiklikler, bazen de birkaç farklı teknoloji oluyor. Bence bunlar, bir telefonu “oyun cihazı” yapmak için yeterli değil.

Peki bu cihazların amacı ne?

Öncelikle üreticiler, kullanıcıların bu cihazlara olan ilgisini ölçmek istiyor. Bununla birlikte bu cihazlar, bir pazarlama ürünü. Yani üreticiler, cihazlarını satabilmek için oyun oynayan kitleyi hedef alıyor.

Yukarıda da dediğim gibi, standart bir akıllı telefon ile oyun telefonu arasında mükemmel derecede farklılık yok. O yüzden bu cihazların, balon gibi şişirildiğini (fazlaca abartıldığını) düşünüyorum.

Üreticiler, her sene bizim lansmanlarda duyduğumuz bir çok ifadeyi pazarlama taktiği olarak kullanıyor. Oyun telefonları da bu pazarlama taktiğinin bir parçası. Ama görünüşe göre, çok da başarılı olmuyorlar.

Üreticiler ne yapabilir?

Bir telefona “oyun telefonu” diyebilmemiz için bize diğer cihazlardan daha güçlü bir grafik deneyimi sunması gerekiyor. Bir oyun telefonunu almak için de, o telefonda oynanabilecek gerçekten güç gerektiren oyunların olması gerekiyor. Bu koşullar olmadan oyun telefonu çıkarmak da, satın almak da mantıksız.

Peki siz, bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce oyun telefonları, gelip geçici bir ürün gamı mı olacak?

Reaksiyon Göster
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
  • 0
    _a_rd_m
    Şaşırdım
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım

Uzun yıllardır teknoloji ile iç içeyim. İlk bilgisayar kullanmaya başladığım 2012 yılından beri, teknoloji benim en büyük tutkum oldu. İlerleyen yıllarda çeşitli konularda kompozisyonlar yazdım ve bazı yarışmalarda derece de elde ettim. Teknoloji araştırmalarımı YouTube, diğer teknoloji platformları ve forumlarda yaptım ve bugün bunlara ek yabancı kaynaklar ve makale tarzı içerikleri de inceliyorum. 2017 yılında yazım alanında edindiğim tecrübeleri insanlara aktarmak amacıyla Voice Tekno web sitesini kurdum ve o günden bu güne yazdığım haber ve özgün içeriklerle okuyucularımı memnun etme çalışmalarım devam ediyor. En büyük hayalim, bu platformu tanınan, bilinen bir yer ve teknoloji deyince insanların aklına gelen ilk platformlardan biri haline getirmek. Gelecekte bu konuda daha çok çalışma yapmayı ve iş birliklerimizi geliştirmeyi hedefliyoruz.

Yazarın Profili