1. Anasayfa
  2. Android

Galaxy A55 GeekBench’te Görüldü, Tabii Ki Eskisinden Daha İyi!

Exynos ismini duymaktan sıkılanlara inat, Samsung'un yeni orta üst sınıf akıllı telefonunda göreceğimiz Exynos 1480 yonga setinden size güzel haberlerimiz var. Samsung, görünüşe göre yeni orta seviye yonga setine bayağı vakit harcamış. Detaylar haberimizde...

Galaxy A55 GeekBench’te Görüldü, Tabii Ki Eskisinden Daha İyi!
0

Galaxy A55 GeekBench’te görüldü. Samsung’un 2024 yılında tanıtacağı orta üst seviye amiral gemisi akıllı telefonu Galaxy A55, kendisinden beklendiği şekilde, daha yüksek performansla karşımıza çıkacak.

Samsung, 2023 yılı itibariyle Galaxy A70 serisini sonlandırma kararı aldı ve Galaxy A serisinin en tepe modeli, bu kararla birlikte Galaxy A50 serisi oldu. Samsung, Galaxy A70 modellerinde tüketicilere sunduğu özellikleri Galaxy A54 ile birlikte A50 serisine getirdi ve şirketin bu hamlesi, orta seviye akıllı telefonlarında denge oluşmasını sağladı.

Galaxy A serisinin farklı üyeleri farklı tüketici gruplarına hitap ediyor. Mesela 2023 yılında tanıtılan Galaxy A04 modeli giriş seviyesinin de giriş seviyesi teknik özelliklere ve süper uygun fiyata sahipti. Galaxy A14, yine uygun fiyatlı bir giriş seviyesi akıllı telefon olurken Galaxy A34 modelini satın almayı tercih eden tüketiciler, orta seviye performans sunan bir modelle karşılaştı. En üst noktada Galaxy A54 modeli mevcuttu ve o da, orta üst seviye bir telefondan beklenecek pek çok şeye ve elbette uygun fiyata sahipti.

2024 yılında raflarda yer alacak Galaxy A modelleri de, benzer seviyede sınıflanacak ancak daha güncel donanım ve kamera özellikleriyle. Daha önce Galaxy A15 de dahil olmak üzere serideki bazı modellerden sızıntılar gelmişti, Galaxy A55’in de sahip olduğu pek çok teknik özelliği öğrenmiştik. Fakat şimdi telefonun donanımının ne kadar iyi olduğunu anlamamızı sağlayacak önemli bir veri elimizde bulunuyor. Galaxy A55 GeekBench’te görüldü.

Galaxy A55 GeekBench’te görüldü, Exynos 1480 işlemci beklendiği gibi önceki nesilden daha hızlı

iOS KATEGORİSİNDEN İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iPhone 17 Pro Max 48MP Periskop Kameraya Sahip Olacak!

ANDROID KATEGORİSİNDEN İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: OnePlus 12 Ocak’ta Global Pazarda!

GENEL KATEGORİSİNDEN İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Honor Porsche ile Anlaşma İmzaladı, Tasarım Devinin İmzası Akıllı Telefonlara Geri Dönüyor!

ANDROID KATEGORİSİNDEN İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Galaxy S24 Ultra’dan Yeni Kamera Detayları, 10x Optik Zoom Doğrulandı!

GENEL KATEGORİSİNDEN İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Epic Games’ten Google Karşısında Dev Zafer!

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, Galaxy A55 modeli üzerinde çalışmalarını sürdürüyor ve yüksek ihtimalle bu telefon, önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde piyasaya sürülecek. Tanıtım tarihi yaklaştıkça, her akıllı telefonda olduğu gibi bu modelden de aldığımız sızıntı haberlerin sayısında önemli bir artış yaşanıyor. Daha önce cihaza ilişkin bazı haberleri yine sizlerle paylaşmıştık, bugün yine Samsung’un Galaxy A serisinin en kıdemli üyesinden bir haberle karşınızdayız.

Bu akıllı telefon, son gelen raporlara göre Exynos S5E8845 model koduna sahip bir işlemciyle gelecek. Samsung, Galaxy A54 ve Galaxy A53 modellerinde sırasıyla Exynos 1380 (kod adı S5E8835) ve Exynos 1280 (kod adı S5E8825) yonga setlerini kullanmıştı, bu nedenle Galaxy A55 modelinde karşımıza çıkan işlemci kod adının, Exynos 1480 çip setine ait olduğu düşülüyor. Tabii ki isimlendirme şemasına baktığımızda bu ihtimal oldukça yüksek duruyor.

Her neyse, Samsung’un söz konusu yonga setine ilişkin performans detaylarını öğrenmemize katkı sağlayacak bir GeekBench test sonucu sızdırıldı.

Exynos 1480 GeekBench

*Galaxy A55 GeekBench’te Görüldü, Tabii Ki Eskisinden Daha İyi!

Bu test sonucuna göre Exynos 1480, tek çekirdek CPU performansında 1180 puan, çok çekirdek CPU performans testinde ise 3536 puan almayı başarıyor. Galaxy A54’ün işlemcisi, GeekBench testinde tek çekirdek performansında 1108 puanlık, çoklu çekirdek performansında ise 2797 puanlık bir skor elde etmişti, Galaxy A55’de yer alacak işlemciyi bu değerlerle karşılaştırdığımızda performans artışının yeni nesilde iyi seviyede olacağını söyleyebiliriz.

Daha önce ortaya çıkan söylentilere göre Exynos 1480, 4 adet 2,75Ghz saat hızına ulaşabilen yüksek performans çekirdeğine ve 4 adet de 2,05Ghz saat hızına ulaşabilen verimlilik çekirdeğine bünyesinde yer verecek. Fakat bu SoC’deki en ilginç nokta, Samsung’un AMD iş birliğiyle geliştirdiği RDNA2 mimarili bir grafik işlem ünitesi olan Xclipse 530’un içerisinde yer alması, evet, ilk defa Samsung, bir orta sınıf işlemcisinde AMD RDNA2 tabanlı bir grafik çipi kullanacak.

Bu GPU’nun, Exynos 1380 ve 1280 gibi daha eski işlemcilerde yer alan ARM Mali GPU’lara kıyasla çok daha güçlü olmasını beklemek yanlış değil. Ayrıca kendisi, oyunlarda ışın izleme desteğini de beraberinde getirebilir, tabii bu, şu anda sadece bir spekülasyon.

Samsung Galaksi A55Samsung Galaksi A55

*Galaxy A55 GeekBench’te Görüldü, Tabii Ki Eskisinden Daha İyi!

Galaxy A55’in tasarımına bakacak olursak, kısa bir süre önce ortaya çıkan görseller, telefonun metal çerçevelere sahip olabileceğini göstermişti. Telefona ilişkin elimizde bulunan diğer detaylar arasında; 6,5 inçlik, FullHD+ çözünürlüğünde 120hz ekran tazeleme hızı sunan bir OLED panel ve arka bölümde 50MP ana kamerayı içeren üçlü kamera kurulumu bulunuyor. İlerleyen günlerde Galaxy A55’den daha fazla haber almayı bekleyin.

Peki siz, Samsung’un 2024 yılında tanıtacağı orta üst seviye akıllı telefonu Galaxy A55 hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Galaxy A55, rakiplerine karşı nasıl bir profil çizecek? Fikirlerinizi lütfen yorumlar bölümünden bizimle paylaşın.

Yazı Kaynakları
https://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_a55s_exynos_1480_spotted_on_geekbench-news-60939.php
Reaksiyon Göster
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
  • 0
    _a_rd_m
    Şaşırdım
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım

Uzun yıllardır teknoloji ile iç içeyim. İlk bilgisayar kullanmaya başladığım 2012 yılından beri, teknoloji benim en büyük tutkum oldu. İlerleyen yıllarda çeşitli konularda kompozisyonlar yazdım ve bazı yarışmalarda derece de elde ettim. Teknoloji araştırmalarımı YouTube, diğer teknoloji platformları ve forumlarda yaptım ve bugün bunlara ek yabancı kaynaklar ve makale tarzı içerikleri de inceliyorum. 2017 yılında yazım alanında edindiğim tecrübeleri insanlara aktarmak amacıyla Voice Tekno web sitesini kurdum ve o günden bu güne yazdığım haber ve özgün içeriklerle okuyucularımı memnun etme çalışmalarım devam ediyor. En büyük hayalim, bu platformu tanınan, bilinen bir yer ve teknoloji deyince insanların aklına gelen ilk platformlardan biri haline getirmek. Gelecekte bu konuda daha çok çalışma yapmayı ve iş birliklerimizi geliştirmeyi hedefliyoruz.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir