1. Anasayfa
  2. Android

Microsoft Surface Duo, Dijital Bir Kalem İle Gelecek!

Microsoft Surface Duo, Dijital Bir Kalem İle Gelecek!
0

Geçtiğimiz günlerde Microsoft’un katlanabilir cihazı Surface Duo’nun bazı teknik özellikleri ortaya çıkmıştı. Bunun haberini yapamadık ama yakın zamanda bir yazı yayımlarım diye düşünüyorum. Ama şunu söyleyeyim, cihaz Android işletim sistemiyle gelecek ve “biraz” pahalı olacak.

Şimdi ise cihazın Stylus kalemiyle ilgili bazı bilgiler öğrendik. Samsung’un Galaxy Note serisiyle alıştığımız bu dijital kalemler, bazı işlerde hayatımızı fazlaca kolaylaştırıyor.

Windows Latest, Surface Duo’nun, Surfacebook ve Surface tablet gibi diğer Surface serisi cihazlarının genel kullanıcı deneyimine yakın olması için gelişmiş prob bucu entegrasyonuile geleceğini söylüyor. Geliştiriciler şuanda bunun için çalışmalarını sürdürüyorlar. Surface Duo’nun bildiğiniz gibi 2 ekranı bulunuyor, bu kalem 2 ekranda da sorunsuz çalışacak.

Surface Pen, farklı basınç seviyelerine karşı duyarlı olacak. Ayrıca, Cihazın Android ekranından diğer ekrana sürükleme yapabilecek ve ekran görüntüsü almak için kaleme çift dokunma gibi özgün özellikleri kullanabileceksiniz.

thumbnail
Önerilen Yazı
BİR MİCROSOFT FACİYASI OLAN WİNDOWS PHONE NASIL BİTTİ?
thumbnail
Önerilen Yazı
Microsoft, Görme Engellilerin Xbox Kolunu Kullanabilmelerini sağlamak Amacıyla Yeni Bir Patent Aldı!

 

Bunun yanında geliştiriciler gecikme süresi için de çalışmalar yapıyor. Örneğin kalemi kullanıp ekran üzerinde boyama yaptığınızda neredeyse gerçek bir kâğıdı boyuyormuş gibi hissedeceksiniz.

Her şey mükemmel görünüyor ancak geliştiricilerin aşması gereken bir zorluk var. Bu zorluk, çoklu dokunmatik protokolde eğim değerinin olmaması. Sebebi de Android’in Linüx çekirdeği, bakalım geliştiriciler bu soruna çözüm üretebilecekler mi? Bu özel yapının olmaması dışında nasıl sorunlar Microsoft Surface Duo geliştiricilerini bekliyor bilmiyoruz.

Son olarak cihazın işletim sistemiyle ilgili bilgi verelim, bu detayları veren rapor Surface Duo’nun kutudan çıktığında Android 10 ile geleceğini, daha sonra Android 11’e yükseltileceğini belirtiyor.

https://www.gsmarena.com/microsoft_surface_duo_to_come_with_advanced_stylus_support_and_precision-news-43411.php

Reaksiyon Göster
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
  • 0
    _a_rd_m
    Şaşırdım
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım

Uzun yıllardır teknoloji ile iç içeyim. İlk bilgisayar kullanmaya başladığım 2012 yılından beri, teknoloji benim en büyük tutkum oldu. İlerleyen yıllarda çeşitli konularda kompozisyonlar yazdım ve bazı yarışmalarda derece de elde ettim. Teknoloji araştırmalarımı YouTube, diğer teknoloji platformları ve forumlarda yaptım ve bugün bunlara ek yabancı kaynaklar ve makale tarzı içerikleri de inceliyorum. 2017 yılında yazım alanında edindiğim tecrübeleri insanlara aktarmak amacıyla Voice Tekno web sitesini kurdum ve o günden bu güne yazdığım haber ve özgün içeriklerle okuyucularımı memnun etme çalışmalarım devam ediyor. En büyük hayalim, bu platformu tanınan, bilinen bir yer ve teknoloji deyince insanların aklına gelen ilk platformlardan biri haline getirmek. Gelecekte bu konuda daha çok çalışma yapmayı ve iş birliklerimizi geliştirmeyi hedefliyoruz.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir