1. Anasayfa
  2. Android

LG G8 Thinq Ve G8S Thinq Duyuruldu!

LG G8 Thinq Ve G8S Thinq Duyuruldu!
0

Bir zamanlar uygun fiyatlı akıllı telefon modelleriyle piyasada oldukça rekabetçi bir tutum sergileyen LG, G4 modeliyle birlikte bu hızlı yükselişini baltalamış ve daha sonra duyurduğu modellerde tasarımda büyük gerilemeler göstermişti. Hayalet ekranlarla, ölü piksellerle uğraşan LG, şimdi yeni amiral gemisi G8 Thinq ve G8S Thinq’i MWC 2019 kapsamında resmi olarak duyurdu. 3 kameraya, Qualcomm SnapDragon 855 işlemciye ve gelişmiş el hareketlerine sahip G8 Thinq ve onunla aynı donanımlara sahip fakat kamera ve batarya gibi bazı unsurlarında farklılıklar olan G8S Thinq’in teknik detaylarına gelin hep birlikte göz atalım

Bu İçerikte Ne Var?

LG G8 Thinq ve G8s Thinq duyuruldu

iOS KATEGORİSİNDEN ÖNERİLEN YAZI: Apple CEO’su Tim Cook’tan Gazeteciye Google RCS Çıkışı: Annenize Bir iPhone Alın!

LG G8 Thinq^neler sunuyor?

Tasarım ve ekran özellikleri

g8thinq-1

*LG G8 Thinq Ve G8S Thinq Duyuruldu!

LG’nin geçen yıl duyurduğu G7 Thinq modelinin tasarımıyla neredeyse aynı olan cihazın kenarları ondan daha kıvrımlı ve arka kameralar dikey yerine yatay olarak konumlandırılmış durumda. Her hangi bir arka kamera çıkıntısının olmaması da cihazın masanın üstündeyken daha düzgün durmasını sağlıyor. Aynı zamanda kamerada yaşanan çizilmelerinde önüne geçmiş oluyorsunuz.

G8 Thinq’in arkasında parmak izi sensörü bulunurken, kablosuz şarj desteği sebebiyle arka taraf tek parça cam tasarımlı olarak karşımıza çıkıyor.

Ekrana geldiğimizde ise LG’nin büyük bir atılım yaparak LCD ekran yerine OLED ekran kullandığını görüyoruz. 6.1 inçlik ekrana sahip olan G8 Thinq’in, inç başına düşen piksel sayısı ise 564PPİ. 3120×1440 ekran çözünürlüğüne sahip olan G8 Thinq, %83,66 ekran – gövde oranıyla diğer rakiplerinin biraz gerisinde kalıyor.

g8thinq-2

*LG G8 Thinq Ve G8S Thinq Duyuruldu!

Cihazın ön tarafında her hangi bir ahize bulunmuyor ancak LG, bu konuda özgün bir teknolojiyle karşımıza çıkıyor. LG G8 Thinq, özel bir teknoloji sayesinde ekranı titreştirerek seslerin oldukça net aktarılmasını sağlıyor. Açıkçası tasarım konusunda başarılı olmasa da LG, en azından kopya tasarımlar yerine kendine özgü tasarımları kullanıyor. Bu ses teknolojisi sayesinde telefonu kulağınıza koyduğunuzda, özel titreşim teknolojisi sayesinde sesleri pürüzsüz olarak duyabiliyorsunuz.

Samsung’un geçmişte kullandığı el hareketleri teknolojisi ile fotoğraflar, sayfalar arasında gezintiler yapabiliyor, ekran görüntüsü alabiliyordunuz. LG ise bu teknolojiyi geliştirerek “Z Kamerası” adıyla kullanıma sundu. Bu sensör, karşısına gelen nesneye ait derinlik bilgisini başarılı bir şekilde tanımlayabiliyor. Örneğin cihaz, avuç içinizi damarlarda dahil tarayarak bir harita çıkartıyor ve bu, ekran kilit açma yöntemi olarak kullanılabiliyor.

Z Kamera ile LG G8 ThinQ aynı zamanda yüz taramayı da başarılı bir şekilde gerçekleştirebiliyor. Yüz taraması için ortamda herhangi bir ışığın bulunmasının gerekmediğini belirten Güney Koreli şirket; arama reddetme, uygulama değiştirme, ekran görüntüsü alma, ses seviyesini değiştirme gibi birçok işlevin telefona
dokunmadan -elin cihaz üzerinde hareket ettirilmesiyle- yapılabileceğini belirtiyor.

g8thinq3

*LG G8 Thinq Ve G8S Thinq Duyuruldu!

LG G8 Thinq kamera özellikleri

g8thinq-4

*LG G8 Thinq Ve G8S Thinq Duyuruldu!

Şu anda bir çok üretici, cihazlarında üçten fazla sensör kullanmaya başlamışken LG, 2 arka kamerayla karşımıza çıkıyor. Bu kameralardan biri 12MP ve F/1.5 diyafram değerine sahip ana kamerayken diğeri 16MP çözünürlüğünde F/1.9 diyafram değerini taşıyor. İkinci kamera, geniş açı sensörü olarak işleve görüyor.

Arka kısmı bulanıklaştıran ve odağı belirli bir nesneye veya insana kaydıran portre modu da cihazın kamerasında yer alıyor. Ön kamera ise 8MP çözünürlüğünde ve F/1.7 diyafram değerine sahip. Bunun yanında cihazda bulunan Z Kamerası sayesinde öz çekim konusunda oldukça iyi performans göreceğimizi söyleyebiliriz.

LG G8 Thinq teknik özellik listesi

Ekran: 6,1 inç QHD+ OLED FullVision, 564 ppi, 3120×1440 çözünürlük, 19,5:9 en-boy oranı, %83,66 ekran-gövde oranı
Yonga seti: Qualcomm Snapdragon 855
Arka kamera: 2 adet; 12 MP f/1,5 ve 16 MP f/1,9
Ön kamera: 8 MP f/1,7 ve Z Kamera (ToF)
RAM: 6 GB
Dahili depolama: 128 GB
Batarya: 3.500 mAh
Suya ve toza dayanıklılık: IP68 sertifikası
Güvenlik: Parmak izi okuyucusu (arkada), yüz tanıma, avuç içi damar izi tanıma

6GB RAM ve 128GB (2TB’ye kadar SD kart ile artırılabilir) dahili hafızaya sahip cihazın bataryası ise 3500MAh. Ürünün fiyatı ve çıkış tarihi ile ilgili bir açıklama yapılmazken LG, eğer tutunmak istiyorsa biraz agresif bir fiyat politikası izlemek zorunda.

^LG G8S Thinq neler sunuyor?

LG, bunun yanında birde G8S Thinq isimli bir cihaz daha duyurdu. LG, G8 ThinQ’te kullandığı QHD ekrandan 6.2 inçlik daha az çözünürlüklü (2248 x 1080 pixels) bir ekrana geçiş yapmış. Bunun dışında arka kamerada bulunan ultra geniş açılı 16MP’lik sensör yerine 13MP’lik bir sensör tercih edilmiş. Batarya ise 3500MAh’dan 3550MAh’a yükseltilmiş. 2 cihaz arasında başka bir fark bulunmuyor. Yani LG, kamerada ve ekran gibi pahalı unsurlarda değişiklikler yaparak biraz daha uygun fiyatlı olacak bu cihazı duyurdu. Fiyat bilgisi ise açıklanmadı ancak MWC sırasında veya ön sipariş döneminde ortaya çıkacağını söyleyebiliriz.

Teknik özellik listesi

6GB LPDDR4x RAM, 64GB / 128GB depolama alanı
Android Android 9.0 (Pie)
12MP + 13MP + 12MP arka kamera ve LED flash
8MP ön kamera ve 3D ToF sensörü
Parmak izi okuyucu, 3D yüz okuma
3.5mm audio ses girişi
Boyutlar: 151.9 x 71.8 x 8.4mm; Weight: 167g
3550mAh batarya / Qualcomm Quick Charge 3.0.

Reaksiyon Göster
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
  • 0
    _a_rd_m
    Şaşırdım
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım

Uzun yıllardır teknoloji ile iç içeyim. İlk bilgisayar kullanmaya başladığım 2012 yılından beri, teknoloji benim en büyük tutkum oldu. İlerleyen yıllarda çeşitli konularda kompozisyonlar yazdım ve bazı yarışmalarda derece de elde ettim. Teknoloji araştırmalarımı YouTube, diğer teknoloji platformları ve forumlarda yaptım ve bugün bunlara ek yabancı kaynaklar ve makale tarzı içerikleri de inceliyorum. 2017 yılında yazım alanında edindiğim tecrübeleri insanlara aktarmak amacıyla Voice Tekno web sitesini kurdum ve o günden bu güne yazdığım haber ve özgün içeriklerle okuyucularımı memnun etme çalışmalarım devam ediyor. En büyük hayalim, bu platformu tanınan, bilinen bir yer ve teknoloji deyince insanların aklına gelen ilk platformlardan biri haline getirmek. Gelecekte bu konuda daha çok çalışma yapmayı ve iş birliklerimizi geliştirmeyi hedefliyoruz.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir