1. Anasayfa
  2. Android

Geekbench’te Bir Galaxy A52s Var!

Samsung'un Galaxy A52 serisine getireceği kardeş telefon, Galaxy A52s, Geekbench'te yakalandı. Telefon, abisine göre işlemcide önemli bir yükseltme ile gelirken, olacak geliştirmelerin sadece iişlemcide olmayacağını düşünüyoruz. Tüm detaylar içeride...

Geekbench’te Bir Galaxy A52s Var!
0

Android dünyasının en büyük akıllı telefon markasıdır Samsung. Öyle ki kendilerini hiçbir şey durduramıyor, 1 senede onlarca akıllı telefon çıkarmayı başarıyorlar. Fakat son 3 yılda kendisine, bayağı fazla Çinli üretici meydan okumaya başladı. Samsung da onlarla yarışmak için piyasaya sunduğu telefonların sayısını artırdıkça artırdı, öyle ki aynı telefondan artık 4 – 5 tane satışa çıkıyor.

Şimdi ise, Galaxy A52’ye yeni bir kardeş geliyor, Galaxy A52s. A52’nin daha gelişmiş bir versiyonu olarak karşımıza çıkacak bu telefon, orta seviyede rakipleriyle fazlaca iyi bir şekilde rekabet edebilecekmiş gibi görünüyor.

Samsung, Galaxy A52 ve A52 5G’yi Mart ayında duyurmuştu. Telefonlar sırasıyla Snapdragon 720G ve 750G işlemcilere sahipti ve performans konusunda da hiç fena sayılmazlardı. Samsung, daha güçlü bir işlemci olan Snapdragon 778G ve muhtemelen başka birtakım yükseltmelerle birlikte şimdi, Galaxy A52s’yi hazırlıyor. Telefon, SM-A528B model numarasıyla Geekbench’ten el sallıyor.

Galaxy A52s adıyla göreceğimiz bu cihazın ana kartının kod adı ise, SD888 işlemcinin ana kart adı olan “Lahaina”. Elbette bu telefonda yer alan Snapdragon 778G işlemci, SD888’e rakip olamaz ancak benzerlikler yok değil.

Yine işlemcinin bu olduğundan da, Geekbench puanının bir benzeriyle Honor 50’de karşılaşmamızdan ötürü emin oluyoruz. O telefonda da, Snapdragon 778G işlemci yer alacak.

Geekbench'ten Samsung Galaxy A52s (SM-528B) puan kartı

Cihaz, test yazılımında Android 11 işletim sistemi ve 8 GB RAM kapasitesiyle görünüyor. Snapdragon 778G’yi, 750G ile karşılaştıracak olursak da, 778G’de daha iyi bir üretim süreci görüyoruz. TSMC’nin tesislerinden çıkan bu işlemci, 6nm üretim teknolojisiyle üretiliyor ve SD750G’nin 8nm üretim teknolojisine göre güç tüketimi oldukça verimli. CPU çekirdekleri tarafında da yine daha yeni modüller görüyoruz, Cortex A77 yerine artık A78 var. Bu kadar gelişme, tabii ki de grafik işlemcisi tarafına da yansıyor ve Adreno 619L GPU yerine Adreno 642L GPU görüyoruz.

Her ne kadar Türkiye’yi pek ilgilendirmese, yeni işlemci beraberinde daha güçlü bir 5G modem getiriyor. 3.3GbPS’ye kadar yükleme hızlarını destekleyen bu modemin yanında kablosuz bağlantı teknolojilerinde Wi-Fi 6 desteği ve Bluetooth 5.2 ile en güncel Bluetooth sürümünü görüyoruz.

Galaxy A52 ve A52s’nin karşılaştırma sonuçlarını ortaya çıkaran Galaxy Club, bunun yanında Galaxy A52s’nin Avrupa’da satışa çıkacak en az 3 renginden bahseden kaynaklardan aldığı bilgileri de paylaşıyor. Buna göre telefon Siyah, Açık Yeşil ve Beyaz renklerle raflarda yer bulacak.

Bu renkler buz dağının görünen yüzü, daha fazla renk seçeneği de karşımıza çıkabilir ancak bu konu, lansman tarihi yaklaştıkça daha da netleşecektir.

Samsung, 11 Ağustos’ta Unpacket etkinliğini gerçekleştirecek ancak bu etkinlikte, Galaxy A52s, duyurulacak ürünler arasında kendine yer bulamıyor. Bu telefon için daha sonra, başka bir etkinlik bekleniyor.

Geçtiğimiz yıl da Galaxy A’nın “s” versiyonlarını satışta görmüştük, o telefonlarda kamera kurulumu vs. da farklı şekilde gelmişti. Bu sebepten ötürü Snapdragon 778G’nin, Galaxy A52’de göreceğimiz tek yükseltme olacağını düşünmeyin, eminiz farklı eklemeler de yapılacaktır. Telefon bize yaklaştıkça, ondan daha fazla bilgi zaten alacağız.

Galaxy A52s ve Samsung’un sürekli telefon çıkarması hakkında ne düşünüyorsunuz?

https://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_a52s_with_snapdragon_778g_spotted_on_geekbench-news-50230.php

Reaksiyon Göster
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
  • 0
    _a_rd_m
    Şaşırdım
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım

Uzun yıllardır teknoloji ile iç içeyim. İlk bilgisayar kullanmaya başladığım 2012 yılından beri, teknoloji benim en büyük tutkum oldu. İlerleyen yıllarda çeşitli konularda kompozisyonlar yazdım ve bazı yarışmalarda derece de elde ettim. Teknoloji araştırmalarımı YouTube, diğer teknoloji platformları ve forumlarda yaptım ve bugün bunlara ek yabancı kaynaklar ve makale tarzı içerikleri de inceliyorum. 2017 yılında yazım alanında edindiğim tecrübeleri insanlara aktarmak amacıyla Voice Tekno web sitesini kurdum ve o günden bu güne yazdığım haber ve özgün içeriklerle okuyucularımı memnun etme çalışmalarım devam ediyor. En büyük hayalim, bu platformu tanınan, bilinen bir yer ve teknoloji deyince insanların aklına gelen ilk platformlardan biri haline getirmek. Gelecekte bu konuda daha çok çalışma yapmayı ve iş birliklerimizi geliştirmeyi hedefliyoruz.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir