1. Anasayfa
  2. Android

iQOO, Belki de Telefonu Doldurması Saniyeler Sürecek 120W Şarj Cihazı Üzerinde Çalışıyor!

iQOO, Belki de Telefonu Doldurması Saniyeler Sürecek 120W Şarj Cihazı Üzerinde Çalışıyor!
0

Hızlı şarj konusu son 3 yılda büyük ivme kaydetti. İlk başlarda 17W, 20W gibi hızlarda şarj eden adaptörler görmüştük ancak daha sonra 33W, 40W, 55W gibi gittikçe yükselen değerlere ulaştık. Hızlı şarjın sağlıklı olup olmadığı kimi zaman gündeme gelirken üreticiler, şarj süresini minimuma indirmek için çalışmaya devam ediyor.

İşte bu teknolojide çığır açacak Super FlashCharge, Vivo’nun alt markası tarafından bugün, resmen tanıtıldı. 120W enerji akışı sağlayan bu adaptör, ilk olarak Ağustos ayında şirketin bir telefonunda kullanılacak.

Şirket yetkilisinin açıklamasına göre Super FlashCharge, 4000Mah’lik bir pili sadece 15 dakikada doldurabiliyor. Gerçekten oldukça dikkat çekici bir değer.

Oppo, amiral gemisi Find X2’de bunun neredeyse yarısı kadar (65W) güç veren bir adaptör kullanmıştı. Yine birçok üreticiden benzer güçte şarj cihazları gördük ancak iQOO’nun duyurduğu bu cihaz, hepsini geride bırakmayı başarıyor.

Konferans yaklaşık 15 dakika sürdü ve yetkili, bir test ürünü takarak cihazın tabiri caizse patlayıp/yanıp kömür olmadan nasıl bu kadar hızlı şarj olabildiğini anlattı:

“Pil hücreleri yeni bir dizide sıralanmıştır ve yeni tasarım sayesinde 4.000 mAh pil 5 dakikada% 50’ye ulaşabilir. Akım, 6A’da 20V’den 12V’da 10A’ya dönüştürülür ve iki 2,000 mAh hücresi yükleyen 12V’de 5A’da iki eşit devreye bölünür. Bu çözüme sahip her telefon, sıcaklığı düşürmek ve anakartı korumak için ekstra grafit katmanlar ve bazı ek dahili soğutma teknolojileri ile gelmelidir.”

iQOO, Ağustos ayında beklenen 120W şarj adaptörlü telefonu için bir açıklama yapmadı. Fakat marka, genelde oyun odaklı çalıştığından bu telefonun da oyunculara hitap edeceğini söyleyebiliriz. Siz Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

https://www.gsmarena.com/iqoo_officially_reveals_super_flashcharge_120w-news-44232.php

Reaksiyon Göster
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
  • 0
    _a_rd_m
    Şaşırdım
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım

Uzun yıllardır teknoloji ile iç içeyim. İlk bilgisayar kullanmaya başladığım 2012 yılından beri, teknoloji benim en büyük tutkum oldu. İlerleyen yıllarda çeşitli konularda kompozisyonlar yazdım ve bazı yarışmalarda derece de elde ettim. Teknoloji araştırmalarımı YouTube, diğer teknoloji platformları ve forumlarda yaptım ve bugün bunlara ek yabancı kaynaklar ve makale tarzı içerikleri de inceliyorum. 2017 yılında yazım alanında edindiğim tecrübeleri insanlara aktarmak amacıyla Voice Tekno web sitesini kurdum ve o günden bu güne yazdığım haber ve özgün içeriklerle okuyucularımı memnun etme çalışmalarım devam ediyor. En büyük hayalim, bu platformu tanınan, bilinen bir yer ve teknoloji deyince insanların aklına gelen ilk platformlardan biri haline getirmek. Gelecekte bu konuda daha çok çalışma yapmayı ve iş birliklerimizi geliştirmeyi hedefliyoruz.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir