1. Anasayfa
  2. Genel

Apple Yeni İOS Güncellemesiyle Önemli bir sorunu Düzeltti, Fakat İphone Kullanıcılarını Yeni Sorunlar Bekliyor!

Apple Yeni İOS Güncellemesiyle Önemli bir sorunu Düzeltti, Fakat İphone Kullanıcılarını Yeni Sorunlar Bekliyor!
0

Geçen hafta sonu, Apple başta grup DaceTime görüşmesi olmak üzere 2 önemli hatayı daha giderdiği İOS 12.1.4 sürümünü yayımlamıştı. Bu güncelleme ayrıca bellek sorunları ve bir uygulamanın çekirdek yapısı aracılığıyla cihazı sömürmesine neden olan 2 güvenlik açığını da kapattı. Fakat bu, yeni güncellemeyi yüklemeniz için geçerli bir neden olmayabilir.

Hatırlayacağınız üzere geçmişte İOS güncellemelerinde Wİ-Fİ ve hücresel veri bağlantılarının kesilmesiyle ilgili sorunlarla karşılaşılıyordu. Bu güncellemede benzer bir durum içeriyor, ancak bu sefer daha fazla cihaz bu sorundan etkilenmiş durumda.

1 kullanıcı, İphone cihazına İOS 12.1.4 güncellemesini kurduktan sonra cihazının SIM kartlarını görmediğini/şebekeyi bulamadığını belirtti.

Apple’ın bu sorunu çözmesi için acele etmesi gerektiğini belirten kullanıcı, İOS 12.1.4 sürümünü yüklemenizi önermiyor.

Yine başka bir kullanıcı, paylaştığı Tweet’de, İphone XS cihazına İOS 12.1.4’ü yüklediğini ve benzer şekilde SIM kartın cihaz tarafından görülmediğini/cihazın şebekeyi bulamadığını aktarıyor. Ayrıca İOS 12.1.4’ü de bir başarısızlık olarak nitelendiriyor.

 

 

Yine aynı şekilde bu müşteri de, sorunun Apple tarafından gündeme getirilmesini ve çözümlenmesini istiyor.

Bir başka şikayette İphone XS Max kullanan birine ait. Kendisi son güncellemeyi yaptıktan sonra evindeki Wİ-Fİ ağına bağlanmakta sorun yaşadığını belirtiyor.

 

Bir şikayetide Türkiye’den ekleyelim. İphone 7 kullanıcısı olan bir Abimiz, Engelsiz İphone grubunda, İOS 12.1.4 güncellemesinden sonra telefonunun şebekeyi görmediğini ve bunun yazılımsalmı yoksa donanımsal bir sorun mu olduğunu sormuştu. Onun sorusu da bu şekilde cevaplanmış oldu.

Düzelttiği güvenlik açıkları sebebiyle İOS 12.1.4 güncellemesi normal şartlarda kesinlikle göz ardı edilemez. Umuyoruz Apple, sorunu en kısa sürede yayımlayacağı bir güncellemeyle çözer.

 

KAYNAĞI GÖRÜNTÜLE

https://twitter.com/rajneeshbatra/status/1094469940038389762?s=20

Reaksiyon Göster
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
  • 0
    _a_rd_m
    Şaşırdım
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım

Uzun yıllardır teknoloji ile iç içeyim. İlk bilgisayar kullanmaya başladığım 2012 yılından beri, teknoloji benim en büyük tutkum oldu. İlerleyen yıllarda çeşitli konularda kompozisyonlar yazdım ve bazı yarışmalarda derece de elde ettim. Teknoloji araştırmalarımı YouTube, diğer teknoloji platformları ve forumlarda yaptım ve bugün bunlara ek yabancı kaynaklar ve makale tarzı içerikleri de inceliyorum. 2017 yılında yazım alanında edindiğim tecrübeleri insanlara aktarmak amacıyla Voice Tekno web sitesini kurdum ve o günden bu güne yazdığım haber ve özgün içeriklerle okuyucularımı memnun etme çalışmalarım devam ediyor. En büyük hayalim, bu platformu tanınan, bilinen bir yer ve teknoloji deyince insanların aklına gelen ilk platformlardan biri haline getirmek. Gelecekte bu konuda daha çok çalışma yapmayı ve iş birliklerimizi geliştirmeyi hedefliyoruz.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir