1. Anasayfa
  2. Elektronik Para

Papara Nedir? Papara İle Neler Yapılabilir?

Papara Nedir? Papara İle Neler Yapılabilir?
1

Ülkemizde son yıllarda kendini özellikle kampanyalarıyla sevdirmeyi başarmış olan birçok elektronik para kuruluşu var. Fakat bunların arasında en çok öne çıkan, hiç şüphesiz Papara, çünkü CashBack, ücretsiz kart gibi pek çok avantajıyla dikkat çekiyor.

Biz de Voice Tekno olarak okurlarımıza, “elektronik para” kategorisi altında Papara ve benzeri platformlar hakkında bilgi verecek ve avantajlardan faydalanacak k kişi sayısını artıracağız. İlk yazımızın konusu Papara nedir ve Papara ile neler yapılabilir? Konusunda olacak. Hoş geldiniz.

Bu İçerikte Ne Var?

Papara nedir?

Papara, Türkiye Merkez Bankası’ndan e-para lisansı alarak 2016 yılında faaliyetlerine başlamış bir şirkettir. Papara ilk olarak kullanıcılarına anlaşmalı platformlardan alışveriş, kolayca para gönderip alma, banka hesaplarına para gönderme gibi işlevlere sunmuş, daha sonra işlem fonksiyonlarını zenginleştirmiştir.

2.5 milyondan fazla kullanıcıya sahip Papara, gün geçtikçe yeni özellikler kazanıyor, bunun yanında yatırımlar da alıyor.

Kısaca tanımlayacak olursak Papara, kullanıcılar arasında zahmetsiz para transferi, anında geri ödeme veren alışverişler gibi çeşitli avantajlar sunuyor.  Şimdi bunlara yakından bakalım.

Papara ile neler yapılabilir?

Papara, son aldığı güncellemelerle bir banka hesabını aratmayacak özellikleri bizlere sunuyor. Üstelik her güncellemede bu özellikler ve yeniliklerin sayısı katlanarak artıyor. Şimdi belli başlı özelliklerini tanıyalım:

  • Para gönderme: Papara ile Papara numarasına veya destekleyen birr bankanın IBAN’ına sahip bir arkadaşınıza 7/24 para gönderebilirsiniz. Evet yanlış duymadınız, Papara, farklı banka hesaplarına da para gönderilebilmesine izin veriyor, ve bu onu rakiplerinin bir adım önüne geçiriyor.
  • Para isteme: Papara’nın para isteme özelliği sayesinde rehberinizde kayıtlı ve Papara kullanan arkadaşlarıızdan ya da numarasını bildiğiniz birinden para isteyebilirsiniz. Kişiyi seçip tutarı yazdıktan sonra talebinizi onaylayın. Arkadaşınıza, para isteme bildiriminiz düşecek ve onaylaması halinde para, Papara hesabınıza aktarılacak.
  • Paranızı kendi banka hesabınıza IBAN numarası ile ve Papara kart ile ATM’den çekebilirsiniz.
  • QR işlemleri bölümünde: QR kod ile ödeme yapabilir veya ödeme alabilirsiniz.
  • Ödemeler bölümünde: Bağış yapma, İstanbul Kart’a bakiye yükleme, kurum fatura ödeme ve cep telefonuna TL yükleme gibi ödeme işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
  • Papara Card sekmesinde: Fiziksel kartınızın işlem yetkisini güncelleyebilir, sanal kart oluşturabilir ve hesap bakiyenizden ayrı olarak, kart için aylık alışveriş limiti belirleyebilirsiniz. Bu özellik sayesinde harcama sınırınızı kolaylıkla takip edebilirsiniz.
  • Ana sayfada yer alan profil resminize dokunarak: Profil resmi düzenleme, banka hesaplarını görüntüleme ve işlem geçmişinizi izleme gibi özellikleri kullanabilirsiniz.

Papara,, varsayılan olarak TL hesabınız açık olarak gelir. 18 yaşın üstündeyseniz, Dolar alım satım ve diğer döviz birim işlemleri için hesap açabiliyorsunuz.

Papara’da yukarıda saydığım işlemlerin hiçbiri için ücret ödemiyorsunuz. Bu size şu avantajı sağlıyor, normalde hesabınız olmadığı bir bankaya EFT yapıp fazla işlem ücreti ödemek yerine, Papara hesabınıza havale yaparak paranızı buradan arkadaşınızın hesabına gönderebilirsiniz.

Papara’ya nasıl para yüklenir?

thumbnail
Önerilen Yazı
Bir Devrin Sonu: LG, Akıllı Telefon İşinde Neyi Yanlış Yaptı?

Papara’ya para yüklemek için birçok farklı seçeneğiniz var.

  • Banka hesabınızdan havale: Papara’nın tüm bankalarda hesabı bulunuyor. Size uygun olanı seçip işlem açıklama kısmına Papara numaranızı yazarak paranızı gönderebilirsiniz. Paranız çok kısa sürede hesabınıza geçiyor. Papara numaranız, uygulamanın ana sayfasında yer alan 11 haneli numaradır.
  • Papara Card ile: Yazının ilerleyen bölümlerinde anlatacağımız Papara Card’ı satın alarak, tüm ATM’lerden para yükleyebilirsiniz. 500 TL’ye kadar hiçbir ücret alınmaz, bundan sonrası için ücret ödersiniz.
  • Kartsız işlemleri kullanarak para yatırma: Bankaların ATM’lerinde yer alan kartsız işlem bölümünü kullanarak Papara’nın IBAN numarasına paranızı transfer edebilirsiniz. Kartsız işlemlerde yapılan yüklemeler TC. Kimlik numaranıza göre gönderildiği için, ATM’de size sorulan TC. Kimlik numarası bilginizi doğru girmeniz gerekiyor. Aksi durumda paranız hesabınıza ulaşmayacaktır.
  • Anlaşmalı noktaları kullanarak: Papara’nın anlaşmalı olduğu mağazalarda Papara numaranızı belirterek para yatırma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Bankaların aldığı hariç, Papara bu işlemlerden hiçbir şekilde ücret talep etmez.

Papara Card

Papara Card bir banka kartı gibi, tüm fiziksel ve online alışverişlerinizde kullanabileceğiniz ön ödemeli karttır. Papara kart, internet sitesinden alınan taleplerde ücretsizdir, mağazalardan aldığınız kartın ücreti ise, kartı hesabınıza ekledikten sonra iade edilir. 3 tip Papara kart bulunuyor:

  • Papara Black Card: Başvurusu yalnızca internet üzerinden alınan kart tipidir. Siyah tasarımla gelir, başvuru ise tamamen ücretsizdir.
  • Papara Lite Card: Anlaşmalı satış noktalarından 4,90TL’ye alınan karttır. Kart ücreti, hesabınıza kartınızı eklediğiniz anda iade edilir.
  • Papara Edu Card: Yalnızca öğrencilerin kullanabildiği, ortaokul ve liselilere özel Mavi renkli karttır. Bu kart okullar tarafından verilir. Veliler, kartları kendi hesabıyla eşleştirip çocuklarının harcama durumunu kontrol edebilirler.

^Bir de sürpriz yumurta, Papara Metal kart!

Papara, geçtiğimiz aylarda tamamen metal alışımla üretilmiş metal kartını duyurdu. Bu kart, tasarım olarak oldukça premium görünüyor. En azından biz fazlaca beğendik. Papara, Metal kartı şu an yalnızca belirli sayıda kullanıcıya gönderiyor, şirket yakın zamanda tüm müşterileri için Papara metal kart başvurusu almaya başlayacak. Bizler de sabırsızlıkla bekliyoruz. Papara, şu an metal kartıyla ilgili çok sınırlı sayıda bilgi paylaştığı için çok fazla detay veremiyoruz.

Fakat önemli bir bilgi, bu Türkiye’de bir ilk olma niteliğini taşıyor.

Papara kartların hepsi, temassız ödeme özelliğine sahiptir ve hem 3D güvenlik destekli sitelerde/uygulamalarda, hem de diğer platformlarda alışveriş yapmanıza izin verir.

CashBack

Papara Card kullanıcıları, hiçbir bankada olmayab bir özelliğe sahip, CashBack. Bu program ile, hiçbir koşul, şart olmadan, belirlenen platformlarda belirli oranlarda anlık geri ödeme alabiliyorsunuz. Bu sayede, bir kampanya katılımında ödül paranızın veya puanınızın hesabınıza gelmesi için bir sonraki ayı beklemiyorsunuz.

CashBack, harcama yaptıktan sonra paranızın belirlenmiş oranını size anında iade eder. Alışveriş için asıl ödenecek miktar kadar hesapta bakiye olması yeterli.

CashBack anlaşmalı bazı markalar ve geri ödeme oranları şu şekilde: YouTube Premium (%50), Netflix (%50), Spotify (%50) ve Eczaneler (%50). Tüm anlaşmalı markalara Papara’nın web site ve uygulamalarından ulaşabilirsiniz.

Papara’da nasıl hesap oluşturulur?

Papara nedir ve Papara ile neler yapılabilir? Sorularına cevap verdikten sonra şimdi, bu plarformun nasıl bir parçası olabileceğmize bakacağız. Bu işlem oldukça basittir.

  • İlk öncelikle Papara web sitesi‘ne gidin. Buradan, “Papara hesabı a甑a tıklayın.
  • Karşınıza giriş yapma bölümü gelecek. Eğer telefon numaranız kayıtlı değilse, telefon doğrulama ve şifrenizi girme için bir alan göreceksiniz. Eğer Papara’ya kayıtlı değilseniz diğer bilgileri doğrulamak için yönlendirileceksiniz.
  • Bunun yanında Papara’ya Google ve Facebook hesabınızla da giriş yapabilirsiniz.
  • Bilgilerinizi doğruladıktan sonra Papara mobil uygulamasından be internet adresinden hesabınıza giriş yapabilirsiniz.

Papara onaylı ve sözleşmeli hesap

Papara’da ilk hesap oluşturduğunuzda, işlem limitiniz 750 TL’dir. Bunun sebebi, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından kayıtsız işlemlerin takip edilebilmesini sağlamak. Tüm e-para platformlarında bu sınırlama mevcut.

Papara hesabınızı oluşturduktan sonra profil bölümüne gelerek TC. Kimlik Numaranızı sisteme kaydedebilir ve limitinizi yükseltebilirsiniz. Bu işlemi yapmazsanız, birçok Papara özelliğini kullanamazsınız.

Papara’nın tüm özelliklerinden (ödeme alma, başka banka hesaplarına para gönderme gibi) faydalanabilmek için de sözleşmeli hesap sahibi olmalısınız. Bunun için Papara uygulamasından Papara Card başvurusunda bulunmanız ve kartınızla birlikte gönderilen sözleşmeyi imzalamanız gerekiyor. Bunun ardından limitiniz 500000 TL’ye çıkacaktır.

Papara güvenli mi?

Son zamanlarda yaşanan çökme sorunları ve birtakım TV kanallarının uydurduğu iddialar, kullanıcıların Papara’nın güvenliği konusunda endişelenmelerine sebep oldu. Fakat şunu bilmelisiniz, Papara MASAK ve Merkez Bankası ile diğer resmi kurumlar tarafından düzenli olarak denetlenen bir kuruluş. Şirket istenildiği zaman finansal işlemleri devlet ile paylaşmak zorunda. Yani ortada resmileşmiş bir şirket var, bu yüzden güvenlik konusunda endişe etmenize hiç gerek yok.

Sonuç

Papara; hesap oluşturarak dilediğiniz kişinin Papara numarası veya IBAN’ına para gönderebileceğiniz, anlaşmalı noktalarda QR kod ile ödeme yapabileceğiniz, Papara Card almanız durumunda alışveriş yapabileceğiniz ve hatta bu alışverişlerden geri ödeme de kazanabileceğiniz, fatura ödeme, TL yükleme ve bağış gibi işlemleri gerçekleştirebileceğiniz bir e-para platformu.

Üstelik Papara, bir cüzdan uygulaması niteliğini de taşıyor, yani iğer banka kartlarınızı da platforma kaydedebilir ve tıpkı BKM Express gibi servislerde olduğu gibi destekleyen sitelerde “Papara ile Öde” seçeneğini kullanarak dilediğiniz kartınız, Papara bakiyeniz ve Papara Card’ınız ile ödeme yapabilirsiniz.

Sizlerle birlikte Papara nedir, Papara ile neler yapılabilir gibi bazı soruları cevaplandırdık ve Papara ile yapabileceğiniz bazı işlemlere baktık. Papara, Türkiye’nin en yenilikçi şirketlerinden biri, çünkü bugüne kadar eşi benzerine ben rastlamadım.

Papara ve diğer elektronik para uygulamaları ile ilgili, “Elektronik Para” kategorisinde yazılarımızı yayınlamaya devam edeceğiz. Siz de bu uygulamalar hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak, Papara’dan banka hesabına para çekmek ve benzeri konular hakkında bilgi sahibi olmak için web sitemizi takip edebilir, bildirim sistemimize abone olabilirsiniz.

Papara kullanıyor musunuz? Papara ile ilgili görüşleriniz neler?

*Sponsorlu içerik değildir.

 

Reaksiyon Göster
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
  • 0
    _a_rd_m
    Şaşırdım
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım

Uzun yıllardır teknoloji ile iç içeyim. İlk bilgisayar kullanmaya başladığım 2012 yılından beri, teknoloji benim en büyük tutkum oldu. İlerleyen yıllarda çeşitli konularda kompozisyonlar yazdım ve bazı yarışmalarda derece de elde ettim. Teknoloji araştırmalarımı YouTube, diğer teknoloji platformları ve forumlarda yaptım ve bugün bunlara ek yabancı kaynaklar ve makale tarzı içerikleri de inceliyorum. 2017 yılında yazım alanında edindiğim tecrübeleri insanlara aktarmak amacıyla Voice Tekno web sitesini kurdum ve o günden bu güne yazdığım haber ve özgün içeriklerle okuyucularımı memnun etme çalışmalarım devam ediyor. En büyük hayalim, bu platformu tanınan, bilinen bir yer ve teknoloji deyince insanların aklına gelen ilk platformlardan biri haline getirmek. Gelecekte bu konuda daha çok çalışma yapmayı ve iş birliklerimizi geliştirmeyi hedefliyoruz.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

  1. 19 Nisan 2021

    Papara bir zamanlar pek tutmuyordu. Sonralardan çıtayı yükselterek ininal gibi rakipleri solladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir