1. Anasayfa
  2. Genel

WEB SİTESİ TAŞIMA DENEYİMLERİM, HANGİ HOST FİRMASINI SEÇTİM?

WEB SİTESİ TAŞIMA DENEYİMLERİM, HANGİ HOST FİRMASINI SEÇTİM?
1

Öncelikle uzun bir aradan sonra herkesi saygı ve sevgiyle selamlıyor ve iyi akşamlar diliyorum. Uzun süredir Techno VOİCE platformumuzu geliştirme çalışmalarına devam etmekteyiz. Bu yolda önümüzde bazı engeller bulunuyordu ve bunları aşmak istedik.

Hepiniz “1 aydır neden makale gelmiyor?” sorusunu soruyorsunuzdur. Merak etmeyin, herşeyi sırasıyla anlatacağım.

Hatırlarsanız ilk Web sitemiz techno-voice.000webhostapp.com idi. Kısa 1 süre sonra voicetekno.xyz oldu. Buda uzun sürmedi ve 25 gün sonra dönüm noktası olan voicetekno.com alan adına geçtik.

Bu süreçten sonra gerek Onur, gerekse de ben bazı sorunlar yaşadık. Akşam saatlerinde Web sitesine erişim sorunları, güvenli olmayan bağlantı uyarıları bunlardan bazılarıydı. Ayrıca 000webhost tam 1 yönetim panelide sunmuyordu.

Bunun üzerine Web sitesini başka 1 host firmasına taşıma ya da hostinger’a yükseltme kararı aldım. Ancak bu seferde 3 aylık plan seçeneğinin 36TL olduğunu farkettim. 12 aylık seçsem, 175TL olacaktı ve bu oran benim için çok fazlaydı. 3 aylık planı seçip, bittikten sonra başka 1 host firması olan Linux hosting’e geçecektim.
Nasıl yapmam gerektiğini düşünürken, hostinger’dan aldığım Mail beni heyecanlandırdı. %90’ana varan indirimler, işte beklediğim fırsat buydu.

Hemen İninal kartıma bakiye yükleyip 000webhost’tan PRO’ya yükselt ile hosting aldım. Yanlış Domain kullanmam nedeniyle onu kapatıp 1 tane daha aldım. Ancak bu sefer daha büyük 1 hata yaparak, yükseltmeyi direkt hostinger üzerinden yaptım. Diğer hostumda çıkan 000webhost veri transferi, burada çıkmadı.

Bunun üzerine Mail, Facebook mesajı ve destek fişi yollarıyla durumu onlara bildirdim. Cevap gelip gelmeyeceğini düşünürken, pazar günü Mail attılar ve Web sitemi taşıyacaklarını söylediler. Gerekli bilgileri gönderdikten sonra da, taşıma işleminin başladığını bildirdiler.

1 gün sonra neler olup bittiğini öğrenmek için Mail attım ve bana Web sitemin taşıma işleminin devam ettiğini bildirdiler. Talepte bulunduğum günün akşamı hem veri tabanına, hemde WP panelime erişimimi kaybetmiştim.
1 gün sonra gene Mail attım, her hangi bir yanıt alamayınca Facebook’dan yazdım. 1.5 gün sonra, taşıma işleminin tamamlandığını bildirdiler.

Ancak Worddpress Admin panelime erişemiyordum ve site yreni kurulmuş haline dönmüştü. Bu benim için koca 1 emeğin silinmesiydi.

Kendilerine Mail attım. Bu arada, fazladan aldığım ürünün iiadesi gerçekleştirildi. Bana herşeyin taşındığını, kontrol etmek için bazı bilgileri istediklerini bildirdiler. Yaptığım araştırmalar sonucu MYSQL dosyalarında değişiklik yapmam gerektiğini öğrendim. Ancak bu benim en çok korktuğum şeydi, çünkü ne bir yedeğim, ne de fazla bilgi hakimiyetim vardı. Web sitesini 1 süre olduğu gibi bırakmaya karar verdim.

Daha sonra fiyat durumunuda göz önünde bulundurarak hem farklı 1 host firmasına geçmeye, hemde herşeyi riske alıp Admin paneline erişmeye karar verdim. Hostinger’de 4 gün sürmüş olan mücadeleme nerede devam ettiğimi düşünmeye başladım.

Daha sonra bazı host firmalarıyla görüşmeler yaptım. Güzel hosting, Linux hosting gibi. Daha sonra Linux hosting’i tercih etmeye karar verdim. fakat bu işlemi tek seferde yapamayacağımı biliyordum, bu yüzden aylık plan seçimi sunan firmalar bakmaya başladım. Sonra aklıma öncedende iletişimde bulunduğum veridyen geldi. Daha önce almıştım ancak beni uğraştıracaüı için iade etmiştim. Ancak şimdi durum farklıydı.

Kendime uygun aylık paketi araştırdım ve satın aldım. Daha sonra destek talebi göndererek, Web sitemin taşınmasını istedim. Bana cpanelimi kontrol etmemi söylediler. Gerekli bilgiler ile Hostinger’den hizmet aldığımı bildirdim. Onlarda tam yedeğin hostinger tarafından verilemeyeceğini bildirdiler. Bunun üzerine hostinger’a mesaj attım. Cevap alamayacağımı anladığımda, Web sitesini kendim taşımaya karar verdim. Bu benim için çok büyük 1 deneyim olacaktı, çünkü daha önce yapmamıştım, ve açıkçası birazda yanlış bir şey yapma korrkusu vardı.

Daha sonra FTP yazılımlarını araştırmaya başladım. Filezilla’nın çakmasını (çakma olduğunu sonra anladım) ile bağlantı kurmaya çalıştım. 20 – 30 dakika uğraş sonucu bağlanamayacağımı anlayınca, farklı 1 yazılım denemeye karar verdim. FTP yazılımlarını araştırıp FTP Explorer’ı denemeye karar verdim. Bağlantıyı kurup, hostinger’den indirdiğim yedekleri yüklemeye başladım. Teransfer sırasında internetim kesintiye uğradı. Bir kaç defa daha deneyince, işlerin daha karmaşık bir hal almaya başladığını farkettim. Bunun üzerine işlemi yarıda bıraktım.

Aynı gün Filezilla’nın orijinalini gezginlerden indirip sunucu ile bağlantı kurdum. Önce önceden yüklediğim dosyaları sildim, sonra yenilerini yüklemeye başladım. İlkinde hata aldım, ikincisinde başarılı oldum. İşlemin geri kalanını dün, yani pazar günü bitirmeye karar verip bilgisayarı kapattım.
Bu arada cumartesi günü Wordpress dosyaları üzerinden MYSQL bilgilerini güncellemiştim. Pazar günü işe son noktayı koymak için harekete geçtim. Bilgileri defalarca kontrol edip karşıya yükleme işlemini tekrar başlattım. Bu işlemi bir kaç defa daha tekrar ettim, ve olduğunu anlayınca veridyen’de Cuma günü açtığım bilgi biletine 1 yanıt daha yazarak, onlara bilgi verdim. Onlarda veri tabanı yüklemesi yapmam gerektiğini söylediler. Tekrar FTP’ye bağlanıp elimdeki MYSQL veri tabanlarından 1 tanesini ana dizine yükledim. Onlara bunu bildirdim, onlarda taşıma işleminin bittiğini söylediler. Bu seferde Admin panelime erişmek isterken 404 hatası almaya başladım. Onlara bunu yazdım, eski DNS ön belleğinden dolayı böyle olduğunu bildirdiler. Sorun hala aynıyken bugün 14 sularında yeni 1 bilet açıp kontrol yapmalarını istedim. Onlarda bir Wordpress dosyasında değişiklik yapmış olabileceğimi söylediler. Bende böyle bir şey hatırlamadığımı bildirdim, yetkilide Wordpress Admin paneli kodlarını varsayılanlarıyla değiştirdiğini, şuan admin panelime erişebileceğimi söylediler. Kendilerine teşekkürlerimi ilettikten sonra, kontrollerimi yaptım.

Ve artık Admin panelime erişebildiğimi gördüm. Akşam bu saatlerde ise bu içeriğimi yazıyorum. Yani sizlere sunu söylemek istiyorum, teknik destekte gerçekten hızlı 1 firma arıyorsanız, Veridyen ve Linux hosting size yeter. Benim bütçem aylık plana uyuyor derseniz, Veridyen’i tercih edebilirsiniz.

TEŞEKKÜRLER VERİDYEN!

Reaksiyon Göster
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
  • 0
    _a_rd_m
    Şaşırdım
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım

Uzun yıllardır teknoloji ile iç içeyim. İlk bilgisayar kullanmaya başladığım 2012 yılından beri, teknoloji benim en büyük tutkum oldu. İlerleyen yıllarda çeşitli konularda kompozisyonlar yazdım ve bazı yarışmalarda derece de elde ettim. Teknoloji araştırmalarımı YouTube, diğer teknoloji platformları ve forumlarda yaptım ve bugün bunlara ek yabancı kaynaklar ve makale tarzı içerikleri de inceliyorum. 2017 yılında yazım alanında edindiğim tecrübeleri insanlara aktarmak amacıyla Voice Tekno web sitesini kurdum ve o günden bu güne yazdığım haber ve özgün içeriklerle okuyucularımı memnun etme çalışmalarım devam ediyor. En büyük hayalim, bu platformu tanınan, bilinen bir yer ve teknoloji deyince insanların aklına gelen ilk platformlardan biri haline getirmek. Gelecekte bu konuda daha çok çalışma yapmayı ve iş birliklerimizi geliştirmeyi hedefliyoruz.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir