1. Anasayfa
  2. Yazılım

FİRMALAR HİZMETLERİNİ NEDEN TEK UYGULAMADA BİRLEŞTİRMİYOR?

en Çok sorulan bir soruya yanıt aradık?

FİRMALAR HİZMETLERİNİ NEDEN TEK UYGULAMADA BİRLEŞTİRMİYOR?
0

Telefonunuzu ilk aldınız, sevdiğiniz/kullanacağınız uygulamaları indirmeye başladınız. Facebook, Messenger, Turkcell Hesabım, Paycell; eğer içerik üreticisiyseniz YouTube stüdyo gibi bir çok uygulamayı indirmeniz gerekiyor. Bazen diyorsunuz ki “Messenger Facebook’un ürünü değil mi? Neden onun içinde entegre gelmiyor?”

Biz bununda nedenlerini düşündük ve sizler için mantıklı olabilecek nedenleri bir araya getirdik.

1. HER ÖZELLİĞİ HER KULLANICI KULLANMAZ!

Facebook kullanıp Messenger’ı kullanmayan çok kişi tanıyorum. Bu uygulamanın tamamı Facebook’a entegre edilse bile bu özelliği kullanmayanlar olacaktır. Bunun sonucunda ise depolama alanları kullanmadıkları bir veriyle dolacak ve kullanmadıkları bir özelliği sürekli uygulamanın belirli bölgelerinde görecekler.

2. OPDİMİZASYON SORUNU!

Vazı uygulamaları birleştirirseniz, birinde çıkan bir sorun diğerini etkileyebilir. Mesela Facebook’a bir şey oldu ve erişemiyorsunuz, Messenger’da buna entegre olduğu için erişemeyeceksiniz. Firma, Facebook için yayımladığı bir güncellemede bir sorun bildirisi alırsa, bu diğer uygulamayıda etkileyebilir. Yani iki uygulamayı aynı anda opdimize etmek çok zor olacaktır.

3. GÜVENLİK AÇIKLARI!

Turkcell sunucularına bir saldırı oldu ve hesabım uygulamasını kullanan kişilerin E-Posta ve şifre bilgileri çalındı. Turkcell’in başka bir hizmetide bu uygulamaya bağlı olsaydı, o uygulamadaki hesabınızda ele geçirilmiş olacaktı. Örneğin Lifebox uygulaması ile hesabım birbiriyle bağlantılı çalışsaydı, fotoğraflarınız başkalarının eline geçmiş olacaktı. Biraz saçma oldu amaa durumu açıklamak için iyi bir örnek olduğunu düşünüyorum.

4. HER UYGULAMA AYNI EKİP TARAFINDAN GELİŞTİRİLMİYOR!

Facebook üzerinden düşünmeye devam edelim, bu hizmetin ana uygulaması bir ekip tarafından geliştiriliyor, başka bir ekip tarafından kontrol edilip yayımlanıyor. Vu ekip Facebook’la uğraşırken aynı zamanda Messenger ilede uğraşırsa, hata yapma olasılığı çoğalır ve uyumsuzluk sorunları artar. Bu yüzden bu uygulamalar farklı ekipler tarafından geliştirilebilir.

Peki uygulamalar bir arada olsaydı ve yanlız kendi istediğimiz özellikleri kullanabilseydik? İşte o zamanda firma hangisine yoğunlaşması gerektiğine karar veremez ve bütün uygulama heder olur. Bu yüzden şuanki duruma alışmaya çalışalım ya da bu uygulamaların düşük özelliklerini kullanalım. Örneğin Facebook yerine Facebook Lite, Messenger yerine Messenger Lite, YouTube yerine YouTube Go kullanarak depolamadan yüksek oranlarda tasarruf edebilirsiniz. Mail uygulamaları için ise üçüncü taraf uygulamaları tercih edebilirsiniz.

Reaksiyon Göster
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
  • 0
    _a_rd_m
    Şaşırdım
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım

Uzun yıllardır teknoloji ile iç içeyim. İlk bilgisayar kullanmaya başladığım 2012 yılından beri, teknoloji benim en büyük tutkum oldu. İlerleyen yıllarda çeşitli konularda kompozisyonlar yazdım ve bazı yarışmalarda derece de elde ettim. Teknoloji araştırmalarımı YouTube, diğer teknoloji platformları ve forumlarda yaptım ve bugün bunlara ek yabancı kaynaklar ve makale tarzı içerikleri de inceliyorum. 2017 yılında yazım alanında edindiğim tecrübeleri insanlara aktarmak amacıyla Voice Tekno web sitesini kurdum ve o günden bu güne yazdığım haber ve özgün içeriklerle okuyucularımı memnun etme çalışmalarım devam ediyor. En büyük hayalim, bu platformu tanınan, bilinen bir yer ve teknoloji deyince insanların aklına gelen ilk platformlardan biri haline getirmek. Gelecekte bu konuda daha çok çalışma yapmayı ve iş birliklerimizi geliştirmeyi hedefliyoruz.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir