1. Anasayfa
  2. Android

2017 YILINDA, SOSYAL MEDYA ALANINDA YAŞANAN GELİŞMELER

2017 YILINDA, SOSYAL MEDYA ALANINDA YAŞANAN GELİŞMELER
0

2017 yılı, bir çok açıdan hem skandallara, hemde iyi olaylara imza attı. Özellikle Facebook, uyguladığı politikalar ile baya eleştiri odağı oldu. Twitter yıllardır sürdürdüğü karakter limit sınırlamasına yeni düzenlemeler ekledi. Şimdi bunlara bir göz atalım.

FACEBOOK

Facebook, bu yıl önemli yeniliklere imza attı. Öncelikle SnapChat’te bulunan hikayeler özelliğini kendi bünyesine kattı.

FACEBOOK HİKAYELER

Daha sonra, Whatsapp uygulamasını hızlı erişime ekleyerek, Facebook uygulamaları arasındaki geçişi kolaylaştırdı.

FACEBOOK
Ayrıca kendi çatısı altında bulunan Whatsapp uygulamasına durum/hikaye özelliğini ekledi.

WHATSAPP HİKAYELER

Aynı zamanda Whatsapp aracılığıyla gönderdiğiniz mesajları geri alabiliyorsunuz. Mavi tikte bunlardan biri.

Aynı zamanda Facebook profil resimleride artık yuvarlak görünüyor. Bu özellik yavaş yavaş tüm özelliklere entegre ediliyor.

Aynı zamanda Instagram’ada hikayeler özelliğini ekleyerek, resmen SnapChat’i kopyaladı.


TWİTTER

Twitter’da bu sene ilginç yeniliklerle karşımızda oldu. İlkönce bağlantı (URL) metinleri Tweet karakterlerine dahil edilmedi. Daha sonra 140 karekter sınırı tam iki katına çıkarıldı ve 280 oldu.

Twitter tasarımındada küçük değişiklikler yaptı. Mobil uygulamada sağ altta yer alan Tweet’le tuşu üste taşındı. Aşağıdaki tuşların boyu büyütüldü. Bu sayede daha iyi bir deneyim amaçlandı.

TWİTTER

GOOGLE

Google bu sefer taklitçi politikadan biraz uzaklaştı. Kırmızısı solmaya başlayan YouTube servisine “Topluluk” özelliğini ekledi ve kullanıcıların kendi aralarında video paylaşmasını sağladı.

YOUTUBE
Daha sonra mobil uygulama tasarımında değişikliğe gitti. Aynı zamanda logosunuda materyal dizayna uygun olarak güncelledi.

Ayrıca Google, mesajlaşma uygulaması olan Allo’yuda unutmadı. Uygulamaya önce İos’daki dikte özelliğine benzetebileceğimiz ses kayıtlarını metne çevirme özelliği eklendi. Uygulamanın Google Asistant ile uyumlu çalışması sağlandı. Asistant özelliği ülkemizde kullanılabiliyor ancak İngilizce 1 şekilde. Yinede çok faydalı olduğunu söyleyebilirim.

ALLO

Bunun dışında Hangouts, Google + gibi hizmetlerde önemli değişiklikler meydana gelmedi

Bu sene Sosyal Medya Cumhuriyeti baya yenilikle karşılaştı. Bazı özellikler ile kullanıcılar yakından ilgilenirken, bazıları ise bunları çok saçma buldu.

Örneğin Whatsapp durum özelliği bazı kişiler tarafından “Sohbet uygulaması bu, sadece işini yapsın.” Gibi tepkilerle karşılandı. Ne olursa olsun güzel yeniliklerle karşılaştık.
Böylece 2017 yılına ait sosyal medya gelişmelerini burada noktalıyoruz. 2017’den diğer gelişmeler için bizi takip edebilirsiniz.

Reaksiyon Göster
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
  • 0
    _a_rd_m
    Şaşırdım
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım

Uzun yıllardır teknoloji ile iç içeyim. İlk bilgisayar kullanmaya başladığım 2012 yılından beri, teknoloji benim en büyük tutkum oldu. İlerleyen yıllarda çeşitli konularda kompozisyonlar yazdım ve bazı yarışmalarda derece de elde ettim. Teknoloji araştırmalarımı YouTube, diğer teknoloji platformları ve forumlarda yaptım ve bugün bunlara ek yabancı kaynaklar ve makale tarzı içerikleri de inceliyorum. 2017 yılında yazım alanında edindiğim tecrübeleri insanlara aktarmak amacıyla Voice Tekno web sitesini kurdum ve o günden bu güne yazdığım haber ve özgün içeriklerle okuyucularımı memnun etme çalışmalarım devam ediyor. En büyük hayalim, bu platformu tanınan, bilinen bir yer ve teknoloji deyince insanların aklına gelen ilk platformlardan biri haline getirmek. Gelecekte bu konuda daha çok çalışma yapmayı ve iş birliklerimizi geliştirmeyi hedefliyoruz.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir